Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer laat fiscaal voordeel liggen

25 november 2011 - Bijna de helft van de ondernemers loopt met plannen om binnen nu en een jaar een bedrijfsmiddel aan te schaffen. Zo’n driekwart van de ondernemers laat zich daarbij vooraf niet adviseren door hun boekhouder, accountant of belastingadviseur. 41 procent van hen laat hierdoor fiscaal voordeel liggen.

Dit blijkt uit een onderzoek onder het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel. Slechts 38 procent van de ondernemers plant bewust investeringen en profiteert op die manier optimaal van het fiscaal voordeel dat dit oplevert. 21 procent kent de regels wel maar geeft pas aan te investeren als dit echt nodig is, bijvoorbeeld omdat een machine of auto het begeeft. Ondernemers hebben dan geen keuze meer om investeringen naar voren te halen of uit te stellen als dit fiscaal gunstiger is.

KvK Wet-en-Regeldag
Ondernemers krijgen in 2012 te maken met een aantal belangrijke (fiscale) wetswijzigingen. De Kamer van Koophandel organiseert op 29 november op dertien locaties in het land Wet-en-Regeldagen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.