Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Weblog's van

Waarom succes altijd begint met een mislukking

Door: , 04 april 2012

Laatst kwam ik een recensie tegen van het boek van Tim Harford. Zijn titel suggereert, dat je moet streven naar mislukkingen om tot succes te komen. Dat past niet echt lekker in de ervaringen uit mijn innovatie adviespraktijk. Interessanter is: hoe kunt u mislukkingen tot een succes maken? Volg de gedachtenlijn van Tim Harford en kijk hoe u met mislukkingen kan omgaan.

Lees verder

Innovatie is uit, leve de innovatie

Door: , 23 januari 2012

De populariteit van innovatie neemt af.
In een van mijn platforms kwam ik een onderzoek tegen van gezochte trefwoorden bij google. Daaruit blijkt dat de afgelopen jaren woorden als "innovatie" en "octrooien" in populariteit sterk afnemen. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Portfolio van innovatie

Door: , 02 november 2011

Een portfolio is een verzameling van producten en diensten die een organisatie aanbiedt. Met een portfolio kan je gericht investeren in aantrekkelijke delen van je bedrijf. Innovatie wordt nog steeds heel vaak gekoppeld aan de portfolio. Maar de vraag is, of deze innovatiestrategie vandaag stand houdt.

Lees verder

de Innovatie Cyclus

Door: , 04 oktober 2011

Innovatie is zo aantrekkelijk als je het zelf maakt. De innovatie cyclus geeft aan wanneer innovatie aantrekkelijker wordt en wanneer het verstandiger is om niet te investeren in vernieuwing.  

Lees verder

De consument als rollercoaster

Door: , 25 juli 2011

Normaal versnelt een crisis veranderingstrajecten, breekt vastgeroeste verhoudingen los. Neuwe ontwikkelingen krijgen een kans. Toch zien we dat de afgelopen recessie de grote ontwikkelingen extra vertraagt in plaats van versnelt.
Veel consumenten zijn voorzichtiger geworden.

Lees verder

Help ik heb een uitvinding gedaan!

Door: , 23 juni 2011

In mijn praktijk komen regelmatig uitvinders langs. Die vragen me dan wat ik van hun uitvinding vind. Vaak willen ze er rijk mee worden. Ze hebben dan al heel veel geld geinvesteerd in hun uitvinding. Soms ligt er een prachtig prototype op tafel. Het komt ook voor dat de accountant berekeningen heeft gemaakt over de gouden bergen en omvang van de markt. 
Toch worden uitvinders maar zelden rijk. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Innovatie weblog 1: Waarom Joseph Schumpeter zo actueel is

Door: , 03 juni 2011

Vanaf vandaag schrijft innovatiestrateeg Guust Swarte in Brisk een reeks weblogs over innovatie. Met nieuws, achtergronden, cases, discussies en tips.

Lees verder
1