Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Vijf digitale trends die het bedrijfsleven in 2020 gaan veranderen

3 januari 2020 - Het begin van het jaar is het perfecte moment om terug te blikken en alvast vooruit te kijken. Veel technologische trends passeerden het afgelopen jaar de revue. Niet alleen consumenten werden geconfronteerd met allerlei technologische vernieuwingen, ook bedrijven worden geconfronteerd met digitale innovaties. Stuk voor stuk allemaal veelbelovend om ons zakelijke netwerk te veranderen. Hoewel niet al deze trends tot uiting kwamen in de praktijk, geven ze wel genoeg inspiratie voor de toekomst.

Lees verder  |  Reageer

Vijf handige iPhone apps voor ondernemers

2 januari 2020 - Voor moderne ondernemers is een smartphone eigenlijk onmisbaar. Niet alleen omdat ze zo onderweg altijd bereikbaar zijn, maar ook doordat smartphones tegenwoordig kleine computers zijn met een sterke processor, toegang tot internet en een goede camera. Veel ondernemers kiezen voor een iPhone, door de goede kwaliteit en vooruitstrevende productontwikkelingen. De verbeterde hardware heeft gezorgd voor een explosieve toename in handige apps die voor ondernemers hun werkzaamheden een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Lees verder  |  1 reactie

MKB-bedrijven: vergeet niet de printer te beveiligen

11 december 2019 - MFP's worden steeds slimmer, zo kunt uze verbinden aan apps zoals Dropbox, Google Drive of Microsoft SharePoint. Hierdoor kunnen medewerkers een stuk sneller werken. Niet gek dus, dat veel MKB-bedrijven deze mogelijkheden van de MFP ook gebruiken Echter brengt de MFP ook een belangrijk aandachtspunt met zich mee; de beveiliging.

Lees verder  |  1 reactie

MKB’ers onderschatten gevaren cybercriminaliteit

9 december 2019 - 67 procent van de Nederlandse mkb’ers denkt dat de organisatie geen interessant doelwit is voor cyberaanvallen. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos. Toch is iedere organisatie een interessant doelwit voor cybercriminelen, hoe groot of klein ook.

Lees verder  |  1 reactie

Cybercriminelen gaan aanvallen steeds vaker automatiseren in 2020

6 december 2019 - G DATA CyberDefense kondigt zijn voorspellingen voor 2020 aan en stelt dat de cyberrisico’s voor MKB’ers toenemen omdat cybercriminelen steeds meer aanvallen gaan automatiseren. Hierdoor kunnen cybercriminelen gerichter opereren en grootschaligere (ransomware) aanvallen uitvoeren.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips voor het laten maken van een webapplicatie

5 december 2019 - Bij veel werkzaamheden moeten er de nodige gegevens genoteerd worden. Vroeger ging dat vaak op losse papieren. Met de invoering van computers kwamen daar onder andere Excel-documenten voor in de plaats waar zaken digitaal vastgelegd konden worden.

Lees verder  |  Reageer

Phishing is populairste aanvalstactiek, niet alleen in december

3 december 2019 - Sinterklaas, Black Friday en Kerst lijken hoogtijdagen te zijn voor cybercrime, maar, hoewel er een toename is, rapporteert F5 Labs een tegengeluid dit jaar. Waar voorheen een piek in het aantal phishingaanvallen werd gezien tijdens de feestmaanden, is er de afgelopen tijd een veel grilliger beeld te zien. Phishing is inmiddels de populairste aanvalstactiek geworden en wordt het hele jaar door volop toegepast.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe risico’s voor clouds en supply chains in 2020

2 december 2019 - Trend Micro presenteert zijn rapport met voorspellingen voor 2020 genaamd ‘The New Norm: Trend Micro Security Predictions for 2020’. Hierin staat dat organisaties meer risico’s kunnen verwachten uit hun cloud en supply chains. De groeiende populariteit van cloud en DevOps-omgevingen zorgen niet alleen voor meer flexibiliteit, maar ook voor blootstelling aan risico’s bij zowel enterprises als fabrikanten.

Lees verder  |  Reageer

Black Friday: meer online shoppers slachtoffer van cyberaanvallen

28 november 2019 - Met de groeiende populariteit van Black Friday stijgt ook de kans dat online shoppers slachtoffer worden van cyberaanvallen, aldus een nieuw rapport van Kaspersky. Het aantal aanvallen op e-commerce sites rechtstreeks gericht op winkelende consumenten is ten opzichte van vorig jaar met vijftien procent gestegen.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse consument loopt voorop met kennis van blockchain

28 november 2019 - Nederlanders zijn zich het meest bewust van het begrip blockchain en wat het kan betekenen voor de transformatie van verschillende bedrijfstakken. 84 procent van ons land heeft wel eens van blockchain gehoord en achttien procent wist een goed voorbeeld te noemen van hoe het kan worden toegepast.

Lees verder  |  Reageer

Phishing retailwebsites misbruiken geldige certificaten

18 november 2019 - Venafi maakt de resultaten bekend van onderzoek naar misleidende domeinnamen van bekende retailers voor het stelen van persoonsgegevens en betaalinformatie. De securityspecialist heeft ruim 100.000 lookalike websites ontdekt, die zijn opgezet om twintig grote retailers in de Verenigde Staten en Europa na te bootsen voor het misleiden van online shoppers.

Lees verder  |  Reageer

Twintig procent meer MKB-slachtoffers cybercrime

14 november 2019 - Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op MKB-ers. Ruim de helft (55 procent) van alle MKB-organisaties is het afgelopen jaar een of meermaals slachtoffer geworden van cybercrime. Grote multinationals lopen nog altijd het meeste risico; 74 procent van de bedrijven met meer dan 1.000 werknemers kreeg te maken met digitale aanvallen.

Lees verder  |  Reageer

Helft MKB’ers heeft geen tijd om te digitaliseren

31 oktober 2019 - Maar liefst 80 procent van de Nederlandse MKB’ers slaagt er onvoldoende in om hun bedrijfsprocessen te digitaliseren. Onder meer gebrek aan tijd en financiële middelen zorgen ervoor dat MKB’ers veel digitaliseringskansen laten liggen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh.

Lees verder  |  2 reacties

Bedrijven beschermen klanten niet tegen nepmail

24 oktober 2019 - Nederlandse bedrijven beschermen hun klanten onvoldoende tegen phishingaanvallen, zo blijkt uit onderzoek van Flowmailer. Slechts twee procent van de onderzochte bedrijven heeft haar domein beschermd tegen misbruik. 98 procent van de Nederlandse bedrijven beschermt haar klanten dus niet tegen misleiding door cybercriminelen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  43