Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Aantal netwerkaanvallen op hoogste punt in drie jaar

15 april 2022 - Het risico op netwerkaanvallen blijft toenemen. Daarvoor waarschuwt WatchGuard Technologies in het Internet Security Report over Q4 van 2021. Het aantal gedetecteerde netwerkaanvallen kwam dit kwartaal uit op het hoogste punt in drie jaar tijd. De onderzoekers zagen ook een recordaantal aanvallen met ‘evasive malware’. Verder werden er 33 procent meer geavanceerde bedreigingen gedetecteerd, een indicatie dat het aantal zeroday-dreigingen hoger ligt dan ooit.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse ondernemers duiken in Web 3.0 en NFT’s

14 april 2022 - Zoekopdrachten gerelateerd aan NFT’s op het Fiverr maken een enorme sprong omhoog. Nederlandse ondernemers zochten maar liefst 1060 procent vaker naar NFT’s en gerelateerde zaken in het afgelopen kwartaal. Daarnaast blijken de website en marketing de belangrijkste pijlers waar ondernemers geld aan uitgeven.

Lees verder  |  Reageer

Zo vind je de printer die bij jouw onderneming past

11 april 2022 - De wereld is in rap tempo gedigitaliseerd de afgelopen decennia. Kijk bijvoorbeeld maar naar hoe email de functie van post heeft overgenomen. Toch wordt er nog behoorlijk wat hardcopy geprint. En dat is ook niet verwonderlijk. Zeker niet als het gaat om zakelijke documenten. Mensen lezen afgedrukte tekst namelijk geconcentreerder. Bovendien slaan ze minder snel een of meerdere zinnen over.

Lees verder  |  Reageer

Vier cybersecuritystrategieën voor mobile devices en hybride werkplekken

11 april 2022 - Elke maand worden zes miljoen mobiele apparaten wereldwijd geïnfecteerd met malware, blijkt uit het Nokia Threat Intelligence Report. Smartphones en tablets zijn een integraal onderdeel van zakelijk succes geworden. De apparaten faciliteren samenwerking, communicatie en toegang tot bedrijfsgegevens.

Lees verder  |  Reageer

Cyberaanvallen vanaf Chinese IP-adressen op NAVO-landen stijgen met 116 procent

1 april 2022 - Check Point Research (CPR) stelt vast dat cyberaanvallen vanaf Chinese IP-adressen en gericht op NAVO-landen stegen met 116 procent, wereldwijde aanvallen stegen met 72 procent. CPR kan de cyberaanvallen niet toeschrijven aan specifieke Chinese entiteiten of aan een bekende Chinese dreigingsactor. De observatie duidt op een trend dat hackers, waarschijnlijk binnen China en daarbuiten, na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne steeds vaker Chinese IP-adressen gebruiken als bron voor cyberaanvallen.  

Lees verder  |  Reageer

DDoS-aanvallen werden in 2021 groter en complexer

31 maart 2022 - Distributed Denial-of-service (DDoS)-aanvallen zijn vorig jaar in aantal licht afgenomen, maar werden wel steeds groter en complexer van aard. Het totale volume van in 2021 geregistreerde aanvallen is met drie procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder, maar de ernst van de aanvallen is in de loop van het jaar aanzienlijk toegenomen.

Lees verder  |  Reageer

Wachtwoordopslag bevat risico’s juist voor snelgroeiende bedrijven

31 maart 2022 - Uit een recent onderzoek van Beyond Identity, aanbieder van onzichtbaar op de achtergrond werkende multi-factorauthenticatie (MFA), onder meer dan 1.000 werknemers van snelgroeiende bedrijven blijkt hoe kwetsbaar deze organisaties zijn voor beveiligingsdreigingen die voorkomen uit wachtwoordtechnieken die niet goed functioneren.

Lees verder  |  Reageer

Kleine bedrijven driemaal vaker doelwit van social engineering-aanvallen dan grote

28 maart 2022 - Een nieuw rapport van Barracuda laat zien hoe spearphishing-aanvallen zich ontwikkelen. Het rapport, Spear Phishing: Top Threats and Trends Vol. 7 – Key findings on the latest social engineering tactics and the growing complexity of attacks, geeft een overzicht van recente trends in spearphishing-aanvallen en laat zien wat bedrijven kunnen doen om zich hiertegen te beschermen.  

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe cyberdreiging gemeld in InDesign phishing webpagina's

11 maart 2022 - Een nieuwe phishing-techniek ligt op de loer. Hoewel dit type aanval al eerder werd waargenomen, werd het voorheen niet gedetecteerd als een phishing-poging. De techniek bevat namelijk twee belangrijke elementen die het samen bijna onmogelijk maken voor de meeste beveiligingsoplossingen om het te detecteren.

Lees verder  |  Reageer

Industrie kreeg in 2021 de meeste cyberaanvallen te verduren

8 maart 2022 - IBM Security kondigt zijn jaarlijkse X-Force Threat Intelligence index aan. Deze brengt nieuwe trends en aanvalspatronen in kaart. IBM Security X-Force zag het afgelopen jaar een toename van 33 procent in cyberaanvallen. Maar liefst 47 procent van de cyberaanvallen werd veroorzaakt omdat organisaties hun patchbeheer niet goed op orde hadden.

Lees verder  |  Reageer

De vier sleutelwoorden van gegevensbescherming

4 maart 2022 - Het aantal cyberincidenten in Nederland neemt drastisch toe. Gemeentes, mkb’ers, startups of enterprises - niemand ontkomt meer aan de dreiging. Het afgelopen jaar vonden er volgens het Check Point Research (CPR) gemiddeld 445 cyberaanvallen plaats op Nederlandse bedrijven, per week welteverstaan.

Lees verder  |  Reageer

Werkgever heeft last van ex-werknemers die misbruik maken van oude toegangsrechten

28 februari 2022 - Beyond Identity maakt de resultaten bekend van een nieuw onderzoek,  uitgevoerd door Fractl Research. Uit vraaggesprekken met werknemers die recent van baan zijn gewisseld, bleek dat de overgrote meerderheid (83 procent) nog altijd toegang heeft tot gebruikersaccounts bij een voormalige werkgever. Dit vertegenwoordigt een serieus cyberrisico.

Lees verder  |  Reageer

Cybersecuritybudget Nederlandse organisaties schiet tekort

24 februari 2022 - Een kwart van de Nederlandse IT-professionals (23 procent) geeft aan dat het huidige budget voor cybersecurity tekortschiet. Daarnaast is er bij 31 procent van de organisaties geen protocol aanwezig in het geval van een cyberaanval of datalek. Dit blijkt uit onderzoek van NTT DATA onder 518 Nederlandse IT-professionals.

Lees verder  |  Reageer

‘Nieuwe regering moet bedrijfsleven digitaal weerbaarder maken’

22 februari 2022 - Cybercriminaliteit is een zeer urgent probleem voor het Nederlandse bedrijfsleven. IT-beveiligingsbedrijf WatchGuard Technologies roept de regering op om dit onderwerp hoger op de agenda te zetten. "Vooral in het mkb en middensegment is werk aan de winkel," zegt Martijn Nielen, securityexpert bij WatchGuard. "Stilstaan bij een Data Privacy of Safer Internet Day is een eerste stap, maar niet voldoende. Het begint bij een grote bewustwordingscampagne."

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  53