Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Data en analysemodellen hebben een houdbaarheidsdatum

14 oktober 2020 - Elke organisatie is erbij gebaat snel op uitdagingen te anticiperen of problemen preventief aan te pakken. Daarvoor is het cruciaal dat zij de actualiteit, precisie en relevantie van bedrijfsdata en analysemodellen monitoren. Beperkt houdbare data en modellen maken het namelijk veel moeilijker om passend op verschillende situaties te reageren en aan de veranderende vraag naar diensten en producten te voldoen. Kloppen de prijzen en de beschikbaarheid van uw grondstoffen nog wel?

Lees verder  |  Reageer

Slechts een kwart van de organisaties houdt betalingsgegevens kaarthouders veilig

13 oktober 2020 - Organisaties wereldwijd blijven de kaarthoudergegevens van hun klanten in gevaar brengen. Volgens het Verizon Business 2020 Payment Security Report (2020 PSR) is dit te wijten aan een gebrekkige security-strategie en uitvoering hiervan op de lange termijn. Doordat veel bedrijven moeite hebben om gekwalificeerde CISO's of security-managers te behouden, is het ontbreken van een langetermijnvisie op het gebied van security zeer schadelijk voor de consequente naleving van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

Lees verder  |  Reageer

Bijna een op de vijf organisaties kwetsbaarder voor hacks dan voor crisis

12 oktober 2020 - Bijna één op de vijf (achttien procent) organisaties geeft aan dat ze op dit moment kwetsbaarder zijn voor illegale hacks dan voor de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 264 IT-verantwoordelijken. Bijna dertig procent (29 procent) geeft aan dat zij de afgelopen vier jaar te maken hebben gehad met een datalek in hun organisatie. Van hen heeft slechts 42 procent melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het melden van een datalek bij de autoriteit is in Nederland bij wet verplicht.

Lees verder  |  Reageer

Werken vanuit huis: vijf tools voor uw team

8 oktober 2020 - Veel bedrijven hebben hun bedrijfsvoering het afgelopen halfjaar drastisch moeten wijzigen. Om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, heeft de Nederlandse overheid diverse maatregelen ingevoerd, die soms verregaande consequenties hebben voor het dagelijkse reilen en zeilen van bedrijven. Een van die maatregelen is bijvoorbeeld dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt moet worden. Dit werd sinds half maart al geadviseerd , maar is sinds eind september weer een aangescherpt advies.

Lees verder  |  1 reactie

Drie voordelen van een zakelijke VPN

1 oktober 2020 - Als ondernemer is een goede internetverbinding van groot belang. Een tijdje geen mails kunnen ontvangen of documenten online raadplegen, legt al gauw de zaken plat. Waar niet iedere ondernemer zich bewust van is, is dat ook veilig internetten erg belangrijk is. Een virusscanner is de eerste stap richting veiliger internetten, maar ook een zakelijke VPN is tegenwoordig eigenlijk een must. Briskmagazine vroeg Thomas de Waard van VPNGids.nl naar de voordelen van een zo’n zakelijke  VPN?

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse MKB aan de Europese top qua digitalisering

17 september 2020 - Nederland doet het goed qua digitalisering in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Spanje en België. Dit heeft een studie van Sortlist met behulp van 500 MKB-bedrijven in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat Nederlandse MKB-bedrijven bijna aan top staan: 75 procent heeft een eigen website.

Lees verder  |  1 reactie

Wees extra alert op verdachte telefoontjes

11 september 2020 - Consumenten en bedrijven moeten extra op hun hoede zijn voor telefonische oplichting met behulp van spoofing. Deze oproep doet Mimecast op basis van recente incidenten en eigen onderzoek. "Als het telefoonnummer klopt, zegt dat niks over de identiteit van de beller," waarschuwt Carl Wearn, het hoofd van de online-misdaadafdeling van Mimecast.

Lees verder  |  Reageer

De meest voorkomende Instagram-scams en hoe deze te vermijden

9 september 2020 - Beveiligingsexperts waarschuwen Instagramgebruikers voor het toenemende aantal scams op het sociale mediaplatform. Vanwege de nadruk te leggen op levendige beelden, kwaliteitscontent en de steeds groeiende populariteit van het platform, heeft Instagram het voor cybercriminelen gemakkelijk gemaakt om zich voor te doen als echte, goedbedoelende mensen.

Lees verder  |  Reageer

Cybersecurity in 2020: vier misverstanden op een rij

4 september 2020 - Cybercriminaliteit is in een rap tempo gestegen door de coronacrisis. Want ook hackers en andere kwaadwillenden zitten als gevolg van de coronacrisis om omzet verlegen. Bedrijven doen er goed aan te accepteren dat ze een doelwit zijn voor cybercriminelen. Ontwikkelingen in cybercrime zijn constant in beweging. De beveiliging van nu is over een paar weken niet goed genoeg meer. Bedrijven moeten proactief met hun beveiliging bezig zijn en er niet achteraf achter komen dat de deur openstond. Dan is het te laat. Want ‘if it ain’t fixed? They’ll break it’.

Lees verder  |  Reageer

Mimecast waarschuwt voor spoofing van securitywebsites

24 augustus 2020 - Mimecast heeft spoofing van een website van Check Point Software Technologies ontdekt. Deze nepsite kwam aan het licht tijdens een reguliere scan op merkmisbruik. Na een melding hierover bij Check Point is de nagemaakte website offline gehaald. ‘Spoofing’ is een techniek waarbij cybercriminelen een e-mailadres, website of IP-adres nabootsen voor impersonatieaanvallen. Hierbij imiteren ze een vertrouwde partij, zoals een bekend bedrijf of een hooggeplaatste collega, om slachtoffers te misleiden.

Lees verder  |  Reageer

Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden

17 augustus 2020 - In een poging om efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen zijn ondernemingen steeds meer bereid te investeren in AI, machine learning en andere nieuwe technologieën. Probleem is echter dat de investeringen zich tot nu toe niet terug lijken te betalen in verhoogde winstmarges en harde euro’s.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe ontwikkelingen binnen phishing

13 augustus 2020 - Phishing is een van de oudste en meest flexibele vorm van cyberaanvallen. Nieuwe tijden brengen nieuwe ontwikkelingen met zich mee, zo ook voor wat betreft phishing. Uit analyse van Kaspersky blijkt dat dergelijke aanvallen steeds gerichter worden, met name op kleinere bedrijven, maar ook dat de uitbraak van COVID-19 heeft geleid tot nieuwe pishingtactieken, zoals andere ‘excuses’ om informatie te verkrijgen. Deze en andere bevindingen zijn gedocumenteerd in Kaspersky's nieuwe spam- en phishingrapport in Q2 2020.

Lees verder  |  Reageer

Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19

10 augustus 2020 - Link11  kondigt zijn halfjaarlijkse DDoS rapport aan. Uit het rapport blijkt dat er vanwege COVID-19 een forse toename is geweest in het aantal DDoS aanvallen. In april, mei en juni 2020 lag het aantal geregistreerd aanvallen volgens het Link11 Security Operations Center (LSOC) gemiddeld 97 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In mei bereikte de hoeveelheid aanvallen zelf een piek van 108 procent.

Lees verder  |  Reageer

Mkb vertrouwt te veel op IT-leverancier voor cybersecurity

29 juni 2020 - Vier op de vijf mkb’ers vertrouwt voor zijn cybersecurity grotendeels op zijn IT-leverancier, zo blijkt uit onderzoek door SIDN. Dit staat in schril contrast met de 58 procent van IT-leveranciers die aangeeft dat hun mkb-klanten onvoldoende beschermd zijn. Een zorgelijke situatie, aangezien het aantal mkb-slachtoffers van cybercriminaliteit de afgelopen twaalf maanden steeg naar 22 procent.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  46