Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

MKB dreigt achterop te raken bij ICT ontwikkelingen

22 juli 2022 - Organisaties in het MKB dreigen achter te blijven in de groei van de ICT toepassingen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de ICT development-index die jaarlijks in opdracht van brancheorganisatie BTG wordt opgesteld. Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "De constatering dat het MKB achterblijft bij de digitale transformatie is zorgelijk en als BTG gaan we, samen met onze partners, actie ondernemen om te voorkomen dat deze achterstand daadwerkelijk ontstaat." 

Lees verder  |  Reageer

Nederlanders vinden een wereld zonder ransomware-aanvallen een utopie

8 juli 2022 - Hoewel de digitale veiligheid van Nederland een van de belangrijkste speerpunten van de overheid is, vindt 86 procent van de Nederlanders een wereld zonder ransomware-aanvallen een utopie. 93 procent denkt dat we over vijf jaar dan ook nog lang niet verlost zullen zijn van cybercriminelen en dat we de internetcriminelen nog niet te slim af zijn. Dat we de aanvallers in de meeste gevallen het geëiste geldbedrag betalen, heeft hier mogelijk invloed op.

Lees verder  |  Reageer

Twee derde van processen Nederlandse bedrijven gedigitaliseerd

7 juli 2022 - Nederlandse bedrijven hebben twee derde van hun processen gedigitaliseerd. Over drie jaar zal dat bijna 80 procent zijn, zo verwachten ze. Ten opzichte van 2021 zijn er geen grote verschuivingen, hoewel de sector handel er positief uitspringt. Over alle sectoren heen is er veel vertrouwen in de toekomst van digitalisering. Maar liefst 56 procent van de ondervraagden denkt dat vrijwel alle processen over vijf jaar zijn gedigitaliseerd.

Lees verder  |  Reageer

Meer dan helft bedrijven zou nooit samenwerken met een bedrijf dat slachtoffer is geworden van datalek

6 juli 2022 - Bedrijven die er niet in slagen zich te beschermen tegen supply chain-risico’s lopen mogelijk lucratieve nieuwe contracten mis, wat een ernstige impact kan hebben op hun bottom line. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Kaspersky "Cyberveiligheid en de supply chain". Hieruit blijkt ook dat de zelfgenoegzaamheid op het gebied van cyberrisico’s bedrijven kwetsbaar maakt voor cyberaanvallen via derde partijen en dat zij daardoor mogelijk niet kunnen groeien.

Lees verder  |  Reageer

Reisbranche en reizigers doelwit van phishing deze zomer

5 juli 2022 - Consumenten moeten waakzaam blijven tijdens hun vakantie vanwege de verhoogde cyberbeveiligingsrisico's voor zowel individuen als organisaties, waarschuwt Check Point Software. Op vakantie zijn mensen waarschijnlijk niet of minder op hun hoede als het gaat om cyberbeveiliging. Cybercriminelen zijn zich bewust van deze kwetsbaarheid en voeren zo mogelijk hun inspanningen tijdens het zomerseizoen op.

Lees verder  |  Reageer

Human risk is én blijft grootste bedreiging voor cybersecurity

4 juli 2022 - Door een aanzienlijk aantal werknemers dat nu hybride (of volledig thuis) werkt, aangevuld met een toename van het aantal cyberbedreigingen én medewerkers die ‘COVID-moe’ zijn, is het nog nooit zo belangrijk geweest een betrokken en toegewijde beveiligingscultuur te creëren en te behouden.

Lees verder  |  Reageer

Cybercriminelen verkopen toegang tot bedrijven via het dark web vanaf $2000

23 juni 2022 - Met de opkomst van het cybercrime-as-a-service verdienmodel, is de informatie die nodig is om een aanval te organiseren in trek bij cybercriminelen. Experts van Kaspersky analyseerden bijna 200 berichten op het dark web waarin wordt aangeboden om informatie te kopen voor initiële toegang tot bedrijfsfora.

Lees verder  |  Reageer

De grootste bedreigingen en uitdagingen voor cybersecurity in de maakindustrie

23 juni 2022 - Uitbuiten van IT-kwetsbaarheden: Kwetsbaarheden worden in de maakindustrie twee keer zo vaak uitgebuit als in andere sectoren. Hoewel de maakindustrie systemen heeft die vervelende gevolgen kunnen veroorzaken als ze worden gecompromitteerd, zijn de meeste cybercriminelen uit op het laaghangende fruit.

Lees verder  |  Reageer

Helft retailers bezorgd om veranderend cookiebeleid

20 juni 2022 - Maar liefst 51 procent van de Nederlandse online retailers maakt zich zorgen om het feit dat third party cookies per 2023 verdwijnen. Dit blijkt uit een benchmarkonderzoek van Wunderkind, waarin het performance marketingbedrijf zowel 27 Nederlandse marketingdirecteuren als 504 consumenten ondervroeg.

Lees verder  |  Reageer

Consolidatie speelt grote rol in de toekomst van cybersecurity

16 juni 2022 - De afgelopen jaren kregen organisaties te maken met ransomware met dubbele afpersing, aanvallen op de toeleveringsketen voor maximale verstoring, hogere eisen voor losgeld en zelfs aanvallen van nationale staten gericht op kritieke infrastructuur. Bedrijven moeten hun strategie (her)bouwen om toekomstbestendig te worden.

Lees verder  |  Reageer

Groeiende complexiteit en een toenemend aantal datalekken in de cloud

10 juni 2022 - Het ‘2022 Thales Cloud Security Report’ onthult dat 45 procent van alle bedrijven het afgelopen jaar te maken met een datalek in de cloud of een mislukte audit. Dit percentage ligt 5 procent hoger dan in 2021. Dat roept vragen op over de effectiviteit waarmee bedrijven hun gevoelige informatie tegen cybercriminelen beschermen.

Lees verder  |  Reageer

Cyberaanvallen op industriële middelen kosten bedrijven miljoenen

10 juni 2022 - Trend Micro maakt de bevindingen van het onderzoek The State of Industrial Cybersecurity bekend. Uit de resultaten blijkt dat 89 procent van de elektriciteits-, olie-, gas- en productiebedrijven de afgelopen twaalf maanden te maken heeft gehad met cyberaanvallen die van invloed waren op de productie en energievoorziening.

Lees verder  |  Reageer

Phishingmails over apenpokkenvirus in omloop

9 juni 2022 - Cybercriminelen versturen phishingmails over het apenpokkenvirus aan bedrijven. In de e-mails staat dat de medewerkers een training over de voorzorgsmaatregelen tegen het virus moeten doorlopen. Het gaat om een wereldwijde phishingcampagne, zo waarschuwt cyberbeveiliger Mimecast.

Lees verder  |  Reageer

Flinke verhoging van premies voor cyberverzekeringen zet door

30 mei 2022 - De premies voor cyberverzekeringen zijn de afgelopen zes jaar flink gestegen, blijkt uit de Marsh Global Insurance Market Index. Wereldwijd ziet Marsh in het eerste kwartaal van 2022 een verhoging van gemiddeld 26 procent. In Nederland wordt dezelfde trend gezien.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  54