Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Cybercriminelen verkopen toegang tot bedrijven via het dark web vanaf $2000

23 juni 2022 - Met de opkomst van het cybercrime-as-a-service verdienmodel, is de informatie die nodig is om een aanval te organiseren in trek bij cybercriminelen. Experts van Kaspersky analyseerden bijna 200 berichten op het dark web waarin wordt aangeboden om informatie te kopen voor initiële toegang tot bedrijfsfora.

Lees verder  |  Reageer

De grootste bedreigingen en uitdagingen voor cybersecurity in de maakindustrie

23 juni 2022 - Uitbuiten van IT-kwetsbaarheden: Kwetsbaarheden worden in de maakindustrie twee keer zo vaak uitgebuit als in andere sectoren. Hoewel de maakindustrie systemen heeft die vervelende gevolgen kunnen veroorzaken als ze worden gecompromitteerd, zijn de meeste cybercriminelen uit op het laaghangende fruit.

Lees verder  |  Reageer

Helft retailers bezorgd om veranderend cookiebeleid

20 juni 2022 - Maar liefst 51 procent van de Nederlandse online retailers maakt zich zorgen om het feit dat third party cookies per 2023 verdwijnen. Dit blijkt uit een benchmarkonderzoek van Wunderkind, waarin het performance marketingbedrijf zowel 27 Nederlandse marketingdirecteuren als 504 consumenten ondervroeg.

Lees verder  |  Reageer

Consolidatie speelt grote rol in de toekomst van cybersecurity

16 juni 2022 - De afgelopen jaren kregen organisaties te maken met ransomware met dubbele afpersing, aanvallen op de toeleveringsketen voor maximale verstoring, hogere eisen voor losgeld en zelfs aanvallen van nationale staten gericht op kritieke infrastructuur. Bedrijven moeten hun strategie (her)bouwen om toekomstbestendig te worden.

Lees verder  |  Reageer

Groeiende complexiteit en een toenemend aantal datalekken in de cloud

10 juni 2022 - Het ‘2022 Thales Cloud Security Report’ onthult dat 45 procent van alle bedrijven het afgelopen jaar te maken met een datalek in de cloud of een mislukte audit. Dit percentage ligt 5 procent hoger dan in 2021. Dat roept vragen op over de effectiviteit waarmee bedrijven hun gevoelige informatie tegen cybercriminelen beschermen.

Lees verder  |  Reageer

Cyberaanvallen op industriële middelen kosten bedrijven miljoenen

10 juni 2022 - Trend Micro maakt de bevindingen van het onderzoek The State of Industrial Cybersecurity bekend. Uit de resultaten blijkt dat 89 procent van de elektriciteits-, olie-, gas- en productiebedrijven de afgelopen twaalf maanden te maken heeft gehad met cyberaanvallen die van invloed waren op de productie en energievoorziening.

Lees verder  |  Reageer

Phishingmails over apenpokkenvirus in omloop

9 juni 2022 - Cybercriminelen versturen phishingmails over het apenpokkenvirus aan bedrijven. In de e-mails staat dat de medewerkers een training over de voorzorgsmaatregelen tegen het virus moeten doorlopen. Het gaat om een wereldwijde phishingcampagne, zo waarschuwt cyberbeveiliger Mimecast.

Lees verder  |  Reageer

Flinke verhoging van premies voor cyberverzekeringen zet door

30 mei 2022 - De premies voor cyberverzekeringen zijn de afgelopen zes jaar flink gestegen, blijkt uit de Marsh Global Insurance Market Index. Wereldwijd ziet Marsh in het eerste kwartaal van 2022 een verhoging van gemiddeld 26 procent. In Nederland wordt dezelfde trend gezien.

Lees verder  |  Reageer

Kopzorgen bij securityteams door advanced persistent threats en privilege escalation

23 mei 2022 - Infoblox deelt de resultaten van zijn jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar security-uitdagingen, -kosten en -oplossingen in het bedrijfsleven. Uit het rapport blijkt dat terwijl organisaties hun digitale transformatieprojecten versnellen om werk op afstand te ondersteunen, aanvallers vol inzetten op kwetsbaarheden in deze projecten.

Lees verder  |  Reageer

80 procent van alle beveiligingsincidenten komt door het tekort aan security-vaardigheden

5 mei 2022 - Fortinet publiceert het ‘2022 Cybersecurity Skills Gap Report’. Uit dit onderzoeksrapport blijkt dat het aanhoudende tekort aan security-vaardigheden organisaties voor diverse problemen stelt, waaronder kostbare beveiligingsincidenten. Het tekort aan beveiligingsvaardigheden blijft daarom een belangrijk aandachtspunt voor managers op C-niveau en wordt ook steeds vaker een prioriteit voor de directie.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemingen investeren aanzienlijk meer om zich tegen ransomware te wapenen

3 mei 2022 - SANS Institute presenteert de resultaten van Ransomware Defense Report 2022. De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van grootschalige ransomware-aanvallen. Tegelijkertijd zijn Detection and Response-technologieën binnen cyberbeveiliging sterk geëvolueerd. Veel organisaties richten zich (met succes) op het voorkomen van ransomware en malware-aanvallen om aanvallers beter op te sporen.

Lees verder  |  Reageer

Verantwoord gebruik gegevens sleutel tot vertrouwen

28 april 2022 - Merken worden in de digitale economie in toenemende mate uitgedaagd om vertrouwen bij klanten op te bouwen. Niet langer draait het om het ‘winnen’ van zulk vertrouwen; er is een duurzame relatie nodig om aan de klantloyaliteit en het vertrouwen te werken. Bijna 8 op de 10 (78 procent) senior leiders vindt het moeilijker om vertrouwen op te bouwen en te behouden dan twee jaar geleden.

Lees verder  |  Reageer

96 procent van de organisaties slachtoffer van cyberaanvallen via de toeleveringsketen

22 april 2022 - Maar liefst 96 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux heeft te maken gehad met een cyberaanval als gevolg van kwetsbaarheden in hun toeleveringsketen. De Benelux scoort daarmee aanmerkelijk hoger op dit vlak dan het wereldwijde gemiddelde van 93 procent. Dit blijkt uit het wereldwijde onderzoek naar third party cyber risk management van BlueVoyant onder 1650 CIO's, CISO's en CPO's die verantwoordelijk zijn voor het cyberrisicobeheer in hun toeleveringsketen, waaronder 277 respondenten uit de Benelux.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  53