Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Mimecast waarschuwt voor spoofing van securitywebsites

24 augustus 2020 - Mimecast heeft spoofing van een website van Check Point Software Technologies ontdekt. Deze nepsite kwam aan het licht tijdens een reguliere scan op merkmisbruik. Na een melding hierover bij Check Point is de nagemaakte website offline gehaald. ‘Spoofing’ is een techniek waarbij cybercriminelen een e-mailadres, website of IP-adres nabootsen voor impersonatieaanvallen. Hierbij imiteren ze een vertrouwde partij, zoals een bekend bedrijf of een hooggeplaatste collega, om slachtoffers te misleiden.

Lees verder  |  Reageer

Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden

17 augustus 2020 - In een poging om efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen zijn ondernemingen steeds meer bereid te investeren in AI, machine learning en andere nieuwe technologieën. Probleem is echter dat de investeringen zich tot nu toe niet terug lijken te betalen in verhoogde winstmarges en harde euro’s.

Lees verder  |  Reageer

Nieuwe ontwikkelingen binnen phishing

13 augustus 2020 - Phishing is een van de oudste en meest flexibele vorm van cyberaanvallen. Nieuwe tijden brengen nieuwe ontwikkelingen met zich mee, zo ook voor wat betreft phishing. Uit analyse van Kaspersky blijkt dat dergelijke aanvallen steeds gerichter worden, met name op kleinere bedrijven, maar ook dat de uitbraak van COVID-19 heeft geleid tot nieuwe pishingtactieken, zoals andere ‘excuses’ om informatie te verkrijgen. Deze en andere bevindingen zijn gedocumenteerd in Kaspersky's nieuwe spam- en phishingrapport in Q2 2020.

Lees verder  |  Reageer

Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19

10 augustus 2020 - Link11  kondigt zijn halfjaarlijkse DDoS rapport aan. Uit het rapport blijkt dat er vanwege COVID-19 een forse toename is geweest in het aantal DDoS aanvallen. In april, mei en juni 2020 lag het aantal geregistreerd aanvallen volgens het Link11 Security Operations Center (LSOC) gemiddeld 97 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In mei bereikte de hoeveelheid aanvallen zelf een piek van 108 procent.

Lees verder  |  Reageer

Mkb vertrouwt te veel op IT-leverancier voor cybersecurity

29 juni 2020 - Vier op de vijf mkb’ers vertrouwt voor zijn cybersecurity grotendeels op zijn IT-leverancier, zo blijkt uit onderzoek door SIDN. Dit staat in schril contrast met de 58 procent van IT-leveranciers die aangeeft dat hun mkb-klanten onvoldoende beschermd zijn. Een zorgelijke situatie, aangezien het aantal mkb-slachtoffers van cybercriminaliteit de afgelopen twaalf maanden steeg naar 22 procent.

Lees verder  |  Reageer

Coronacrisis gaat grotendeels aan cybersecuritymarkt voorbij

24 juni 2020 - De ontwikkelingen rond het coronavirus gooien sommige sectoren volledig in de rode cijfers, terwijl andere nog nooit zulke goede omzetten hebben gerapporteerd. De cybersecurity-markt in Nederland lijkt daar precies tussen te vallen: de sector merkt op dit moment beperkte gevolgen van de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland onder haar leden.

Lees verder  |  Reageer

Best bezochte Europese websites maken basale fouten op checkout-pagina

9 juni 2020 - Stripe heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de checkout-pagina’s van de 400 populairste websites in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Zweden. Hieruit bleek dat de checkout-pagina’s van ’s werelds best bezochte websites substantiële fouten bevatten.  In Nederland is de afgelopen jaren sprake geweest van een continue jaarlijkse groei van de internetverkopen. Voor elk bedrijf met een webwinkel is het daarom van cruciaal belang om het aantal fouten tijdens het betaalproces te minimaliseren.

Lees verder  |  Reageer

Vier op de tien mkb-bedrijven: ‘IT-systemen te ingewikkeld geworden'

8 juni 2020 - Veel bedrijven in het mkb hebben grote moeite om hun IT-infrastructuur te begrijpen en - als gevolg - optimaal te gebruiken en door te ontwikkelen. Uit een representatief onderzoek van AMIS Conclusion blijkt dat 41 procent van de verantwoordelijken voor de IT de huidige IT-oplossingen en technologie te ingewikkeld vindt. De helft van de ondervraagden geeft bovendien aan dat hun huidige IT-landschap niet de optimale ondersteuning biedt.

Lees verder  |  Reageer

Nederland is het zeventiende meest kwetsbare land voor cybercriminaliteit

5 juni 2020 - Mensen die in Nederland wonen lopen een groot risico slachtoffer te worden van cybercriminaliteit, blijkt uit de nieuwe Cyber Risk Index van NordVPN. Nederland heeft een economie met een hoge inkomens, geavanceerde technologische infrastructuur, verstedelijking en digitalisering. Deze zelfde factoren verhogen echter de aanwezigheid van cybercriminaliteit.

Lees verder  |  Reageer

Nederlander vindt dat medewerkers zelf verantwoordelijk voor beveiliging smartphone

14 mei 2020 - Meer dan de helft (54,7 procent) van de Nederlanders denkt dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun smartphone. Desondanks zijn de meeste telefoons voor zakelijk gebruik (78.3 procent) niet beveiligd, terwijl privé toestellen vaker zijn beveiligd (42,8 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van G DATA. Het onderzoek is opgezet door Multiscope en verricht onder meer dan 1.500 Nederlanders.

Lees verder  |  Reageer

Veilig online videobellen vanuit huis? Tien tips om de risico’s te verkleinen

1 mei 2020 - Door de verlenging van de coronamaatregelen tot 20 mei, werken de meeste Nederlanders nog minstens een maand thuis en vinden hun sociale activiteiten meestal online plaats. Dat betekent dat we waarschijnlijk nog langer intensief gebruiken maken van tools om te videobellen, streamen en chatten. Met één druk op de knop sta u in verbinding met collega’s, vrienden of familieleden en deel u (soms) gevoelige informatie.

Lees verder  |  1 reactie

AI in gesprekstoepassingen voor ondernemers

22 april 2020 - Kunstmatige intelligentie (AI) roept bij veel mensen nog altijd een somber toekomstbeeld op waarin robots het voor het zeggen hebben. Door AI in één adem te noemen met gesprekstoepassingen klinkt de term toegankelijker en is het minder eng. Veel mensen zijn al bekend en comfortabel met zogenaamde voice-toepassingen als Google Home en Alexa. De technologie is tegenwoordig een integraal onderdeel van huizen, vervoersmiddelen en kantoorpanden. AI in gesprekstoepassingen is binnenkort niet meer weg te denken uit verschillende diensten die bedrijven bieden.

Lees verder  |  Reageer

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse coronahackathon Hack the Crisis

10 april 2020 - De winnaars van de Nederlandse editie van de Hack the Crisis hackathon zijn bekend. Met deze 48-uur durende online innovatiemarathon - de afgelopen drie weken in bijna 70 landen over de hele wereld georganiseerd - proberen deelnemers met concrete oplossingen te komen voor de coronacrisis. Afgelopen weekend vond de hackathon in Nederland plaats. Tijdens een livestream pitchten de finalisten hun idee en maakte de jury de vier winnende teams in de categorieën rond zorg, mkb-steun, afstandsonderwijs en logistiek bekend.

Lees verder  |  Reageer

Zo profiteert het bedrijfsleven van Augmented Reality

7 april 2020 - Augmented Reality (AR) staat bij de meeste mensen bekend als consumententechnologie; bijvoorbeeld om gamen of films kijken een extra dimensie te geven. Maar het verdient ook al snel een plek aan de vergadertafel in het zakenleven. De technologie kan namelijk een efficiëntere bedrijfsvoering stimuleren. Dat voorspelt veel goeds, maar bij opkomende technologieën gaan bedrijven vaak eerst op zoek naar bewijzen voor hun succes op de consumentenmarkt.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  44