Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Overheid, maakindustrie en zakelijke dienstverlening zijn het vaakst slachtoffer van cyberspionage

26 november 2020 - Verizon presenteert het 2020 Cyber-Espionage Report (CER), een uniek datagedreven rapport. Het rapport is gebaseerd op analyses van de afgelopen zeven jaar (2014-2020) van het Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR). Daarnaast zijn de bevindingen van ruim veertien jaar expertise op het gebied van datalekken van het Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC) meegenomen in het rapport. Uit de bevindingen blijkt dat cyberspionage een significante bedreiging voor veel branches is en dat hier geen one-size-fits-all-aanpak voor is.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten kwetsbaar voor e-mailfraude bij online shoppen tijdens feestdagen

25 november 2020 - Proofpoint  publiceert onderzoek waaruit blijkt dat slechts twintig procent van de top tien online retailers in Nederland het strengste en aanbevolen niveau van Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC) hebben geïmplementeerd. Dit strengste niveau zorgt ervoor dat frauduleuze e-mails het beoogde doelwit niet bereiken. Het is dus zorgwekkend dat online shoppers bij 80 procent van de grootste Nederlandse e-tailers het risico loopt op e-mailfraude tijdens de feestdagen.

Lees verder  |  Reageer

Pas op voor nepsites als u online shopt

24 november 2020 - Consumenten moeten de komende weken extra alert zijn als ze aankopen doen via internet. Uit onderzoek van Mimecast blijkt dat cybercriminelen wereldwijd op grote schaal bekende webwinkels nabootsen om mensen te misleiden. Volgens het onderzoek worden vooral webwinkels uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vaak geïmiteerd.

Lees verder  |  Reageer

Ransomware nog steeds de grootste bedreiging voor bedrijven

20 november 2020 - Datto lanceert zijn vijfde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report. Meer dan 1.000 MSP’s bekijken hierin welke impact COVID-19 heeft gehad op de cyberveiligheid van het MKB, samen met de trends die ransomware-aanvallen veroorzaken. Het Ransomware Report toont aan dat ransomware nog steeds de meest voorkomende cyberdreiging voor het MKB is. 60 procent van de MSP’s meldt dat hun MKB-klanten vanaf het derde kwartaal van 2020 zijn getroffen door een ransomware-aanval.

Lees verder  |  Reageer

Aantal phishing-aanvallen stijgt met 220 procent tijdens pandemie

18 november 2020 - Cybercriminelen hebben de afgelopen maanden vol ingezet op phishing-aanvallen, met dank aan de coronapandemie. Het aantal aanvallen nam tijdens de eerste golf toe met 220 procent ten opzichte van het gemiddelde van vorig jaar. Bovendien waren de aanvallen ook een stuk professioneler en geraffineerder. Dit blijkt uit het Phishing and Fraud Report van F5 Labs. De vierde editie van het jaarlijkse rapport laat zien dat het aantal phishing-incidenten inmiddels met vijftien procent jaar-op-jaar stijgt.

Lees verder  |  Reageer

Besluitvormers noemen AI en nieuwe technologie cruciaal voor succes

12 november 2020 - Meer dan de helft van de bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) verwacht in de komende twaalf maanden terug te keren naar hun inkomsten- en winstniveau van vóór de pandemie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Experian. In Nederland verwacht de helft (50 procent) van de bedrijven in de komende twaalf maanden weer op het niveau van voor de pandemie te komen. Een grote meerderheid (87 procent) verwacht herstel binnen achttien maanden.

Lees verder  |  Reageer

‘Internet of Things’ cruciaal, maar implementatie blijkt vaak een uitdaging

11 november 2020 - In een wereld waarin ondernemingen zich aanpassen aan een compleet nieuwe toekomst, bieden Internet of Things (IoT)-initiatieven enorme kansen. Met behulp van IoT blijven organisaties weerbaar in een snel veranderend bedrijfsleven. Een recente studie van Cognizant en Forrester onderzoekt waarom veel IoT-projecten vaak niet de budgetten en steun krijgen om voorbij testfases komen. Hoe staan bedrijven ervoor als het gaat om implementatie van deze nieuwe initiatieven?

Lees verder  |  Reageer

Explosief meer malware op bedrijfsnetwerken na terugkomst op de werkvloer

30 oktober 2020 - Tijdens de intelligente lockdown daalde het aantal malwaremeldingen op bedrijfsnetwerken behoorlijk, waarna het bij terugkeer op de werkvloer explosief steeg. Tesorion zag in maart van dit jaar het aantal malware detecties op de vier miljoen apparaten van haar klanten dalen naar zo’n 600 per maand. In mei volgde een explosieve stijging en ging het aantal malware-incidenten gedetecteerd door Tesorion Immunity al over de 4.000 grens. In juni liep het zelfs tegen de 5.000 incidenten aan, wat maar liefst acht keer meer detecties waren dan in maart.

Lees verder  |  Reageer

Nederlands bedrijfsleven investeert meer in cybersecurity

27 oktober 2020 - Een derde van de IT-beslissers geeft aan dat de investeringen in cybersecurity zijn toegenomen tijdens de coronacrisis, blijkt uit onderzoek van Motiv ICT Security onder 327 Nederlandse IT-beslissers. De investering in cybersecurity nam gemiddeld toe met tien  procent. Voor de wereldwijde pandemie reserveerde zeventien  procent van de organisaties meer dan rien procent van het IT-budget voor cybersecurity. Inmiddels is dit gestegen naar bijna een kwart (24 procent).

Lees verder  |  Reageer

Gebruik sociale netwerken, messenger en externe clouddiensten op de werkvloer vormen cyberrisico

27 oktober 2020 - Kaspersky deed recent onderzoek naar de webdiensten die werknemers van kleine en middelgrote bedrijven tijdens het werk het vaakst gebruiken. Van YouTube en Facebook, tot Google-services en WhatsApp. Het gebruik hiervan op de werkvloer, kan een cyber-risico vormen voor het bedrijf. Hoewel organisaties het gebruik met verschillende prioriteiten en machtigingen kunnen reguleren, is het belangrijk om bedreigingen te herkennen en te begrijpen hoe deze bedrijfseindpunten kunnen infiltreren, zoals via phishing in cloudservices.

Lees verder  |  Reageer

Aantal toegankelijke gemeentewebsites in een jaar meer dan verdubbeld

23 oktober 2020 - Bijna de helft van de gemeentewebsites is digitaal toegankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Stuurlui naar de digitale toegankelijkheid van Nederlandse gemeenten. Van alle 356 gemeentewebsites voldoet 49 procent van de homepagina's aan de vastgestelde toegankelijkheidsrichtlijnen. Dat is een stijging van 26 procent ten opzichte van 2019. Zeeland, Drenthe en Gelderland scoren het best, Groningen is het minst toegankelijk.

Lees verder  |  2 reacties

Drie cruciale aandachtspunten bij websiteontwikkeling

22 oktober 2020 - Als u een (nieuwe) website of webpagina’s maakt of laat maken, zult u merken dat er veel bij komt kijken. Tussen het concept en livegang van een website bevinden zich verschillende fases. Denk hierbij aan onderzoek, wireframing, ontwerp, ontwikkeling, testen en optimalisatie. In de praktijk gaat er nog altijd veel mis tijdens deze fases. Daarom delen developers van IT Agency Competa IT in dit artikel drie aandachtspunten bij het (laten) bouwen van een (nieuwe) website.

Lees verder  |  Reageer

Securitybewustzijn in Nederlands bedrijfsleven ondermaats

21 oktober 2020 - Nederlandse werknemers nemen de dreiging van cybercriminaliteit niet serieus genoeg. Werkgevers kunnen dit securitybewustzijn stimuleren via trainingen, maar Nederland heeft internationaal gezien een forse achterstand op dit gebied. "Er moet echt iets veranderen in de prioriteiten van ondernemers en managers die verantwoordelijk zijn voor cybersecurity," zegt Nick Deen van Mimecast. Mimecast reageert daarmee op het rapport Veilig Online 2020: medewerkers bedrijfsleven.

Lees verder  |  Reageer

MKB-bedrijven dreigen personeel kwijt te raken door frustraties over technologie

16 oktober 2020 - Midden- en klein bedrijven (MKB) lopen het risico om werknemers kwijt te raken als gevolg van frustraties over beschikbare technologie voor thuiswerken. Bijna één op de vijf kantoormedewerkers uit de MKB sector denkt erover om over te stappen naar een organisatie met betere thuiswerkvoorzieningen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh, gehouden onder meer dan 500 kantoormedewerkers.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  46