Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Nederlandse nutsbedrijven met 2139 aanvallen per week meest getroffen sector

18 november 2022 - Uit onderzoek van Check Point Research (CPR) blijkt dat cyberaanvallen in het derde kwartaal van 2022 wereldwijd met 28 procent zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Het gemiddelde aantal aanvallen op Nederlandse organisaties steeg met vijftien procent, waarbij nutsvoorzieningen de meest getroffen sector zijn.

Lees verder  |  Reageer

Investeringen in security en remote IT-ondersteuning noodzakelijk door hybride werken

15 november 2022 - Het mkb-bedrijfsleven zal de komende maanden zijn IT-budget vooral investeren in het verbeteren van de cybersecurity-infrastructuur, IT-ondersteuning op afstand en de cloudoplossingen. Dat blijkt uit onderzoek door Dynabook onder 1.200 mkb-ondernemers in Europa. Vergeleken met zijn Europese collega’s heeft IT-ondersteuning meer prioriteit voor de Nederlandse mkb’er. Het hybride werken bepaalt bij het merendeel van de mkb-organisaties waar IT-budgetten aan besteed zullen worden.

Lees verder  |  Reageer

De B2B SaaS inkoop trends voor 2023

14 november 2022 - Zelfs nu de economie een onzeker pad bewandelt, stijgen de investeringen in Software-as-a-Service (SaaS)-tools gestaag. Wereldwijd zijn er naar schatting 25.000 SaaS-bedrijven, dat is niet geheel ondenkbaar gezien het feit dat meer dan 99 procent van de bedrijven ten minste één SaaS-tool gebruikt. In het licht van deze cijfers heeft Sastrify onlangs haar SaaS Procurement Market Trend Report uitgebracht. Dit rapport helpt SaaS-kopers te navigeren door de wereld van software-inkoop en te anticiperen op trends binnen de SaaS-industrie.

Lees verder  |  Reageer

Ransomware blijft een groot cyberrisico, nieuwe bedreigingen rukken op

3 november 2022 - Ransomware blijft het grootste cyberrisico voor organisaties wereldwijd, terwijl incidenten met het compromitteren van zakelijke e-mailadressen in het 'deep fake'-tijdperk verder zullen toenemen. Tegelijkertijd zijn de oorlog in Oekraïne en de meer algemene geopolitieke spanningen een grote zorg, omdat de vijandelijkheden kunnen overslaan naar de cyberruimte en gerichte aanvallen kunnen veroorzaken tegen bedrijven, infrastructuur of toeleveringsketens, aldus een nieuw rapport van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Lees verder  |  Reageer

‘Klanten energieleveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude’

20 oktober 2022 - Ruim de helft van de Nederlandse energieleveranciers heeft DMARC, een cruciale tool tegen domeinspoofing, niet geïmplementeerd. Hierdoor lopen hun klanten een verhoogd risico op e-mailfraude. Dat blijkt uit onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast. Ook hebben veel energieleveranciers DMARC wel geïmplementeerd, maar het niet op de juiste manier geconfigureerd. Daardoor blijven hun klanten kwetsbaar.

Lees verder  |  Reageer

Websites en apps toegankelijk vanaf 2025? Dan moet je nu beginnen!

18 oktober 2022 - Het World Wide Web had als oorspronkelijk doel om informatie voor iedereen toegankelijk te maken. Helaas is dit door de groeiende digitalisering lang niet altijd het geval. Voor veel mensen met een beperking kost het vaak erg veel moeite om online uit de voeten te kunnen. Rowan Verbraak, UX Designer & Research Lead bij Humanoids, schreef er dit artikel over.

Lees verder  |  Reageer

Het creëren van de juiste gewoontes is essentieel voor online veiligheid

11 oktober 2022 - Oktober staat in het teken van Cybersecurity Awareness Month, maar cybersecurity is natuurlijk 365 dagen per jaar belangrijk. Met de toenemende digitalisering in onze samenleving neemt ook het aantal cyberaanvallen toe. Cybersecurity wordt dus een permanent belangrijk onderdeel van het digitale ecosysteem. Grote bedrijven zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws geweest omdat ze één ding gemeen hadden: ze waren allemaal slachtoffer van een cyberaanval. Het zijn echter niet alleen grote bedrijven die slachtoffer worden van cyberaanvallen; volgens het WODC ondervinden kleine bedrijven ook grote gevolgen.

Lees verder  |  1 reactie

Slechts dertien procent van de Nederlandse bedrijven werkt volledig datagedreven

4 oktober 2022 - Slechts dertien procent van de Nederlandse bedrijven werkt volledig datagedreven. Zeventig procent geeft aan al wel deels, maar niet volledig datagedreven te werken. Dit blijkt uit onderzoek van UMBRiO, gehouden onder 312 Nederlandse strategische en tactische managers. Van de organisaties die deels of helemaal niet datagedreven werken (twaalf procent), geeft ruim een op de drie (35 procent) aan dat dit wel op hun prioriteitenlijst staat en dat zij dit binnen een jaar willen oppakken. Dit betekent tegelijkertijd dat 65 procent datagedreven werken niet hoog op de agenda heeft staan.

Lees verder  |  Reageer

Slecht afgestemde B2B e-commerce-software zet IT onder druk en heeft gevolgen voor de bedrijfsresultaten

20 september 2022 - De versnelde digitale transformatie heeft ook tot snelle keuzes geleid met betrekking tot B2B e-commerce-software, waarbij achteraf blijkt dat deze niet altijd aan de behoeften voldoet. Slecht gekozen software heeft de relatie tussen IT en de business beschadigd, blijkt uit de ‘IT Leaders outlook on B2B e-commerce 22/23’. Orderfouten, gebrek aan B2B-functies en lage adoptie door klanten worden genoemd als belangrijke factoren die de relatie met klanten en de business schaden.

Lees verder  |  Reageer

‘Bedrijfsleven moet zich voorbereiden op Q-Day’

14 september 2022 - Quantumcomputing brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging. Naar verwachting zijn quantumcomputers binnen enkele jaren in staat om de gangbare encryptietechnieken te omzeilen. Mimecast adviseert bedrijven om hier nu al rekening mee te houden en de aanbevolen maatregelen te treffen.

Lees verder  |  Reageer

Security en remote IT-ondersteuning topprioriteiten voor mkb-sector

9 september 2022 - Europese mkb-organisaties zijn nog druk bezig om de uitdagingen van hybride werken op te lossen; twee derde (67 procent) werkt hiervoor aan de optimalisatie van haar IT-oplossingen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een richtlijn voor het mkb om blijvend hybride te werken’ dat Dynabook Europe GmbH in samenwerking met Walnut Unlimited heeft uitgevoerd onder 1.202 IT-beslissers uit het mkb in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België en Italië.

Lees verder  |  Reageer

94 procent van de organisaties ondervindt security incidenten tijdens de ontwikkeling van API's

5 augustus 2022 - Salt Security kondigt zijn ‘Salt Labs State of API Security Rapport, Q3 2022’ aan. Uit het tweejaarlijkse rapport blijkt dat 94 procent van de respondenten het afgelopen jaar security problemen heeft gehad tijdens de ontwikkeling van API's. Maar liefst twintig   procent van de organisaties ondervond zelfs een datalek vanwege onveilige API's. Uit het rapport blijkt verder dat het kwaadaardig API verkeer de afgelopen twaalf maanden is verdubbeld.  

Lees verder  |  Reageer

DDoS in Q2: Crypto-collaps en toename aantal slimme aanvallen

5 augustus 2022 - In het tweede kwartaal van 2022 bereikten DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) een nieuw niveau: het aandeel van slimme aanvallen en de gemiddelde duur stegen sterk. In vergelijking met het voorgaande jaar is de gemiddelde duur van een DDoS-aanval met een factor 100 gestegen tot 3.000 minuten. Het aandeel van slimme aanvallen brak bijna het record van vier jaar geleden en was goed voor bijna 50 procent van het totaal.

Lees verder  |  Reageer

Nederlands wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af

5 augustus 2022 - Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlandse consumenten (64 procent van de Europese consumenten) weet niet wie toegang heeft tot hun persoonsgegevens en hoe die worden gebruikt. Toch staat de meerderheid nog steeds open voor digitale vooruitgang: 59 procent van de respondenten (60 procent in Europa) is ervan overtuigd dat technologie kan bijdragen aan de digitale vooruitgang van hun land door nieuwe banen en bestaansmiddelen te creëren

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  54