Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Zes netwerk kanaaltrends voor 2021

28 december 2020 - Zyxel Networks ziet zes belangrijke trends voor resellers voor het komende jaar.  "Nu er vaccins in zicht zijn om de huidige pandemie die 2020 op zijn kop zette in te tomen, is het interessant te zien welke technologische trends in 2021 invloed zullen hebben op het kanal," aldus Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. "We hebben ze hier daarom op een rijtje gezet."  

Lees verder  |  Reageer

Zeven security-voorspellingen en -trends voor 2021

24 december 2020 - Security-teams zitten volop in de voorbereiding op het nieuwe jaar. Daarom blikt Proofpoint terug en doet het een aantal voorspellingen over hoe cybercriminelen hun strategieën in 2021 zullen aanpassen. Maar het bedrijf legt ook uit hoe security-teams in Nederland en België daarop kunnen reageren. In maart 2020 werden organisaties gedwongen om massaal over te gaan naar het werken op afstand. Tegelijkertijd moesten zij de bedrijfscontinuïteit waarborgen en kregen ze te maken met pandemie-gerelateerde cyberdreigingen.

Lees verder  |  Reageer

Ook bedrijven lopen risico tijdens feestdagen

17 december 2020 - Doordat consumenten tijdens de feestdagen op zoek zijn naar de populairste online deals van het jaar, vormen ze een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Maar consumenten zijn niet de enigen die risico's lopen. Rafe Pilling, Senior Security Researcher bij Secureworks, ziet dat ook bedrijven risico's lopen.  Rondom de feestdagen maken vaak cybercriminelen gebruik van spam, phishing en malware-advertenties. Cybercriminelen proberen de aandacht van hun slachtoffers te trekken en hen te verleiden om onveilige bestanden te downloaden. Deze techniek word veelvuldig toegepast sinds de uitbraak van het coronavirus.

Lees verder  |  Reageer

Forse stijging aantal aanvallen op bedrijfsnetwerken

16 december 2020 - Ook nu we in coronatijd massaal thuiswerken, blijven cybercriminelen op grote schaal bedrijfsnetwerken aanvallen. In het derde kwartaal van 2020 kwam het aantal netwerkaanvallen zelfs uit op het hoogste niveau in twee jaar tijd. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report.  Bedrijven, partners en hun eindklanten vinden in het Internet Security Report informatie over het actuele dreigingslandschap en best practices voor IT-beveiliging. Het rapport bevat onderzoeksdata, analyses van experts en actuele inzichten op het gebied van malware- en netwerkaanvallen.

Lees verder  |  Reageer

Voor hackers is het elke dag Black Friday

2 december 2020 - In het afgelopen half jaar is 70 procent van de mensen meer online gaan shoppen. Daarbij hebben ze een voorsprong genomen op de uitverkoop-acties zoals Black Friday en Cyber Monday. Sterker nog, zo’n 53 procent geeft aan dat ze helemaal niet meedoen aan de grote sales-dagen. Dat blijkt uit de Holiday Shopping Security Survey die CyberArk liet uitvoeren in meerdere landen. De toename heeft echter ook gevolgen voor het gedrag van hackers; ze springen in op de nieuwe trend door slechte gewoontes in internet- en computergebruik van mensen te misbruiken.

Lees verder  |  1 reactie

Overheid, maakindustrie en zakelijke dienstverlening zijn het vaakst slachtoffer van cyberspionage

26 november 2020 - Verizon presenteert het 2020 Cyber-Espionage Report (CER), een uniek datagedreven rapport. Het rapport is gebaseerd op analyses van de afgelopen zeven jaar (2014-2020) van het Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR). Daarnaast zijn de bevindingen van ruim veertien jaar expertise op het gebied van datalekken van het Verizon Threat Research Advisory Center (VTRAC) meegenomen in het rapport. Uit de bevindingen blijkt dat cyberspionage een significante bedreiging voor veel branches is en dat hier geen one-size-fits-all-aanpak voor is.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten kwetsbaar voor e-mailfraude bij online shoppen tijdens feestdagen

25 november 2020 - Proofpoint  publiceert onderzoek waaruit blijkt dat slechts twintig procent van de top tien online retailers in Nederland het strengste en aanbevolen niveau van Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC) hebben geïmplementeerd. Dit strengste niveau zorgt ervoor dat frauduleuze e-mails het beoogde doelwit niet bereiken. Het is dus zorgwekkend dat online shoppers bij 80 procent van de grootste Nederlandse e-tailers het risico loopt op e-mailfraude tijdens de feestdagen.

Lees verder  |  Reageer

Pas op voor nepsites als u online shopt

24 november 2020 - Consumenten moeten de komende weken extra alert zijn als ze aankopen doen via internet. Uit onderzoek van Mimecast blijkt dat cybercriminelen wereldwijd op grote schaal bekende webwinkels nabootsen om mensen te misleiden. Volgens het onderzoek worden vooral webwinkels uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vaak geïmiteerd.

Lees verder  |  Reageer

Ransomware nog steeds de grootste bedreiging voor bedrijven

20 november 2020 - Datto lanceert zijn vijfde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report. Meer dan 1.000 MSP’s bekijken hierin welke impact COVID-19 heeft gehad op de cyberveiligheid van het MKB, samen met de trends die ransomware-aanvallen veroorzaken. Het Ransomware Report toont aan dat ransomware nog steeds de meest voorkomende cyberdreiging voor het MKB is. 60 procent van de MSP’s meldt dat hun MKB-klanten vanaf het derde kwartaal van 2020 zijn getroffen door een ransomware-aanval.

Lees verder  |  Reageer

Aantal phishing-aanvallen stijgt met 220 procent tijdens pandemie

18 november 2020 - Cybercriminelen hebben de afgelopen maanden vol ingezet op phishing-aanvallen, met dank aan de coronapandemie. Het aantal aanvallen nam tijdens de eerste golf toe met 220 procent ten opzichte van het gemiddelde van vorig jaar. Bovendien waren de aanvallen ook een stuk professioneler en geraffineerder. Dit blijkt uit het Phishing and Fraud Report van F5 Labs. De vierde editie van het jaarlijkse rapport laat zien dat het aantal phishing-incidenten inmiddels met vijftien procent jaar-op-jaar stijgt.

Lees verder  |  Reageer

Besluitvormers noemen AI en nieuwe technologie cruciaal voor succes

12 november 2020 - Meer dan de helft van de bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) verwacht in de komende twaalf maanden terug te keren naar hun inkomsten- en winstniveau van vóór de pandemie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Experian. In Nederland verwacht de helft (50 procent) van de bedrijven in de komende twaalf maanden weer op het niveau van voor de pandemie te komen. Een grote meerderheid (87 procent) verwacht herstel binnen achttien maanden.

Lees verder  |  Reageer

‘Internet of Things’ cruciaal, maar implementatie blijkt vaak een uitdaging

11 november 2020 - In een wereld waarin ondernemingen zich aanpassen aan een compleet nieuwe toekomst, bieden Internet of Things (IoT)-initiatieven enorme kansen. Met behulp van IoT blijven organisaties weerbaar in een snel veranderend bedrijfsleven. Een recente studie van Cognizant en Forrester onderzoekt waarom veel IoT-projecten vaak niet de budgetten en steun krijgen om voorbij testfases komen. Hoe staan bedrijven ervoor als het gaat om implementatie van deze nieuwe initiatieven?

Lees verder  |  Reageer

Explosief meer malware op bedrijfsnetwerken na terugkomst op de werkvloer

30 oktober 2020 - Tijdens de intelligente lockdown daalde het aantal malwaremeldingen op bedrijfsnetwerken behoorlijk, waarna het bij terugkeer op de werkvloer explosief steeg. Tesorion zag in maart van dit jaar het aantal malware detecties op de vier miljoen apparaten van haar klanten dalen naar zo’n 600 per maand. In mei volgde een explosieve stijging en ging het aantal malware-incidenten gedetecteerd door Tesorion Immunity al over de 4.000 grens. In juni liep het zelfs tegen de 5.000 incidenten aan, wat maar liefst acht keer meer detecties waren dan in maart.

Lees verder  |  Reageer

Nederlands bedrijfsleven investeert meer in cybersecurity

27 oktober 2020 - Een derde van de IT-beslissers geeft aan dat de investeringen in cybersecurity zijn toegenomen tijdens de coronacrisis, blijkt uit onderzoek van Motiv ICT Security onder 327 Nederlandse IT-beslissers. De investering in cybersecurity nam gemiddeld toe met tien  procent. Voor de wereldwijde pandemie reserveerde zeventien  procent van de organisaties meer dan rien procent van het IT-budget voor cybersecurity. Inmiddels is dit gestegen naar bijna een kwart (24 procent).

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  44