Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Bedrijven huren externe securitydeskundigen in vanwege tekort aan IT-medewerkers

1 maart 2023 - Uit het jaarlijkse IT Security Economics-rapport van Kaspersky blijkt dat de complexiteit van cybersecurityoplossingen bedrijven ertoe dwingt sommige functies uit te besteden aan externe infosecurity-aanbieders, omdat deze over meer relevante expertise beschikken en de technologieën efficiënter kunnen beheren dan werknemers van het bedrijf.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips voor netwerkautomatisering

23 februari 2023 - Wie werkt maakt fouten – en voor medewerkers in netwerkbeheer, -configuratie en -gebruik is dat niet anders. Bij het onderhouden van een IT-infrastructuur valt nog altijd een groot deel van de netwerkproblemen te herleiden naar mensenwerk. Dat hoeft anno 2023 niet meer, mits je investeert in netwerkautomatisering, maar dat kan overweldigend aanvoelen én brengt grote vragen: wat ga je automatiseren, waar begin je en hoe ga je te werk?

Lees verder  |  Reageer

Vijf voorwaarden voor een keuze voor de juiste verzendtool

20 februari 2023 - Binnen iedere organisatie worden bestanden verzonden, maar nog te vaak gebeurt dat onbeveiligd – en dus met onnodig risico. Zo gebruikt meer dan de helft van de werknemers zijn privé e-mailadres voor het versturen van bedrijfsgegevens. Ook worden vaak nog gratis, online tools gebruikt voor het versturen van grotere bestanden. Dit mag dan wel makkelijk zijn, het is niet altijd even veilig. Helemaal niet als het om privacygevoelige bedrijfsbestanden gaat.

Lees verder  |  Reageer

Europese bedrijven verhogen IT-securitybudgetten met tien procent

14 februari 2023 - De toegenomen complexiteit van de IT-infrastructuur, een behoefte om het niveau van specialistische security-expertise te verbeteren en geopolitieke of economische onzekerheid zijn de belangrijkste factoren die de uitgaven voor cybersecurity voor bedrijven van elke omvang stimuleren, zo blijkt uit de laatste editie van Kaspersky's jaarlijkse IT Security Economics-rapport. De toegenomen belangstelling van het bedrijfsleven voor cybersecurity heeft al geleid tot verbetering in de IT-security, blijkt uit een studie van PWC.

Lees verder  |  Reageer

Hackers maken misbruik van Microsofts verificatievinkje

9 februari 2023 - Geverifieerd zijn op populaire platforms zoals Instagram, Twitter of de AppStore is het statussymbool van vandaag. Geverifieerde accounts worden eenmaal meer vertrouwd door allerlei gebruikers. Hetzelfde geldt in de bedrijfswereld met externe Microsoft geverifieerde OAuth-applicaties. Helaas hebben hackers de voordelen hiervan ook in de Microsoft-omgeving opgemerkt. 

Lees verder  |  Reageer

Houd jouw persoonlijke gegevens veilig met deze tips

7 februari 2023 - Veeam deelde in het kader van Data Protection Day een viertal tips waarmee iedereen zijn persoonlijke gegevens online veilig kan houden te midden van het geavanceerde cybercriminele landschap waar we vandaag de dag mee te maken hebben.

Lees verder  |  Reageer

Tien procent van wereldwijde IoT-aanvallen gehost op servers in Nederland

2 februari 2023 - Fortinet maakt de uitkomsten bekend van het onderzoek dat de cyberaanvallen op het gebied van Internet of Things (IoT) in het afgelopen jaar beschrijft. Deze zijn gebaseerd op de gegevens van 2022, die voorkomen uit het wereldwijde netwerk van honeypots van FortiGuard Labs, het onderzoekteam van Fortinet. Deze honeypots dienen als digitaal lokaas voor cybercriminelen en helpen bij het vastleggen en volgen van aanvalscampagnes die ten doel hebben om IoT-apparaten met malware te besmetten.

Lees verder  |  Reageer

Cybercriminelen introduceren iedere minuut een kwaadaardige bedreiging

1 februari 2023 - De AI-gestuurde prevention-first-technologie van BlackBerry Limited heeft in 90 dagen (1 september tot 30 november 2022) 1.757.248 op malware gebaseerde cyberaanvallen tegengehouden. Dat zijn 62 aanvallen per uur, dus ruim één per minuut. Dat concludeerde BlackBerry’s Threat Research and Intelligence team in het Global Threat Intelligence Report dat vandaag is uitgebracht.  

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse organisaties nemen de dreiging van cyberwarfare niet serieus

27 januari 2023 - Armis publiceert de resultaten van het Armis State of Cyberwarfare and Trends Report: 2022-2023, waarin het sentiment van wereldwijde IT- en securityprofessionals over cyberwarfare, oftewel digitale oorlogsvoering, centraal staat. De studie bevat inzichten en visies van meer dan 6.000 respondenten van over de hele wereld werkzaam in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, kritieke infrastructuur, detailhandel, supply chain en logistiek.   

Lees verder  |  Reageer

Bedreigingen voor ondernemingen in 2023: mediachantage, valse datalekken en meer aanvallen via de cloud

27 januari 2023 - Grote bedrijven en overheidsinstanties moeten zich dit jaar voorbereiden op verschillende cyberdreigingen. Deze dreigingen omvatten cybercriminelen die media gebruiken om organisaties te chanteren, vermeende datalekken te melden en initiële toegang te kopen tot eerder gecompromitteerde bedrijven op het darkweb. Andere bedreigingen zijn de opkomst van het Malware-as-a-Service model en aanvallen via de cloud.

Lees verder  |  Reageer

Cryptocurrency volatiliteit en securityzorgen

24 januari 2023 - Bijna de helft (48 procent) van Europese cryptocurrency-gebruikers vreest geld te verliezen door de grilligheid van crypto en gebruikt daardoor geen digitale valuta meer. Daarnaast heeft negen procent van de Europese respondenten al geld verloren en is daardoor gestopt met investeren. Dit en meer blijkt uit Kaspersky-onderzoek dat de gebruikerstrends in cryptocurrency onderzocht.

Lees verder  |  Reageer

Mkb neemt cybersecurity serieuzer en gaat hier meer in investeren

23 januari 2023 - Uit onderzoek van Datto blijkt dat mkb-bedrijven zich bewust zijn van de toenemende cyberdreigingen en investeren om zich hiertegen te beschermen. Voor het jaarlijks terugkerende State of Ransomware rapport werden bijna 3.000 IT-professionals ondervraagd, werkzaam in kleine tot middelgrote bedrijven in acht landen (Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore).

Lees verder  |  Reageer

Zo bescherm je jouw bedrijf tegen cyberaanvallen in 2023

19 januari 2023 - Het aantal cyberaanvallen op bedrijven zal naar verwachting in 2023 verder stijgen. In 2022 hebben maar liefst 45 procent van alle Nederlandse bedrijven al eens te maken gehad met cybercrime. De vraag is niet langer of je erdoor getroffen wordt, maar eerder wanneer. Daar komt bij dat de nieuwe trend onder cybercriminelen is om meer aanvallen uit de voeren op MKB-bedrijven. Waarom? Kleinere bedrijven hebben vaak hun beveiliging  minder goed op orde. Criminelen kunnen daardoor sneller en makkelijker grote schade aanrichten.

Lees verder  |  Reageer

Vijf securityvoorspellingen voor 2023

13 januari 2023 - Van leveranciersvalidatie als nieuwe bedrijfstak tot social engineering-aanvallen op MFA-systemen. WatchGuard Technologies doet vijf  voorspellingen op het gebied van security voor 2023.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  54