Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Het MKB, productiebedrijven en de openbare sector zijn extreem kwetsbaar voor cybercrime

12 december 2022 - Orange Cyberdefense lanceert zijn jaarlijkse beveiligingsonderzoeksrapport, de Security Navigator 2023. Dit jaar onderzochten en concluceerden de CyberSOC-teams 99.506 potentiële incidenten. Dat is een stijging van vijf procent tegenover het rapport van 2022. De Security Navigator toont aan dat het tempo van de incidenten dit jaar vertraagde, maar het aantal toch bleef stijgen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven kunnen groei realiseren met digitale transformatie

9 december 2022 - Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) kan de komende vijf jaar met 3,2 procent worden verhoogd dankzij digitale transformatie. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat Ricoh publiceerde.Het onderzoek is uitgevoerd door Opinium in opdracht van Ricoh, en geanalyseerd door Centre for Economics and Business Research (CEBR). Aan het onderzoek deden 1000 werknemers en 250 beslissers van organisaties in Nederland mee. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties erkennen dat tijdrovende processen een grote impact hebben op hun personeel.

Lees verder  |  Reageer

Vijf redenen om softwarekoppelingen te laten uitvoeren

7 december 2022 - Werken je  met meerdere softwareprogramma’s waarin deels dezelfde gegevens staan? Dan biedt een softwarekoppeling mooie kansen, aldus Kees van Iwaarden van Easylink. Maar wat zijn dé redenen om te kiezen voor softwarekoppelingen? De antwoorden op deze vragen geeft Van Iwaarden in dit artikel.  

Lees verder  |  Reageer

MKB kan weer niet investeren in digitalisering en raakt achterop

6 december 2022 - Eén derde van het mkb heeft de afgelopen twee jaar te weinig geïnvesteerd in digitalisering. Dat is wat de sector zelf aangeeft in een onderzoek van financieringsplatform October. Desondanks gaan nog minder ondernemers in digitalisatie investeren in het komende jaar, vanwege de sluipende recessie en krapte in het personeelsbestand. 

Lees verder  |  Reageer

Afgelopen half jaar wederom forse stijging cybercrime

2 december 2022 - Al jaren lang worden steeds meer Nederlanders slachtoffer van digitale misdrijven zoals phishing, hacking en WhatsApp-fraude. Het afgelopen half jaar was er een flinke stijging van 8,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg is cybercrime fors toegenomen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl op basis van de meest recente politiecijfers.

Lees verder  |  Reageer

Veel cybersecurityproblemen bij bedrijven die deel uitmaken van het portfolio van private equity-partijen

1 december 2022 - BlueVoyant heeft onderzoek gedaan naar de cybersecurityrisico’s onder 780 bedrijven die deel uitmaken van het portfolio van private equity-bedrijven. Hieruit blijkt dat het IT-beheer bij deze doelgroep een belangrijk punt van zorg is en dat een groot aantal veel steken laat vallen op het gebied van cybersecurity. Ruim 70 procent van alle kritieke kwetsbaarheden in systemen die verbonden zijn met het internet was het gevolg van gebrekkige cyberhygiëne. Dit maakt de onderzochte bedrijven kwetsbaar voor cyberincidenten.

Lees verder  |  Reageer

Accountantskantoren hebben onvoldoende kennis van cybersecurity

22 november 2022 - Uit onderzoek, uitgevoerd door Sdu en Lupasafe blijkt dat 84 procent van de accountantskantoren onvoldoende kennis heeft op het gebied van cybersecurity en 90 procent van de accountants is onbekend met de NIS2-richtlijn. Dit is verontrustend, omdat met de implementatie van de Europese NIS2-richtlijn (uiterlijk medio 2024), de rapportageverplichtingen en eisen veel zwaarder worden.

Lees verder  |  Reageer

98 procent van de bedrijven ondervindt negatieve gevolgen van cyberaanvallen binnen toeleveringsketen

21 november 2022 - BlueVoyant  onthult de resultaten van het jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar third party cyber risk management. 98 procent van alle bedrijven die aan het onderzoek deelnamen, blijkt problemen te hebben ondervonden als gevolg van een cyberaanval binnen hun digitale toeleveringsketen. Van de Nederlandse bedrijven geeft hetzelfde percentage (98 procent) dit ook aan.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse nutsbedrijven met 2139 aanvallen per week meest getroffen sector

18 november 2022 - Uit onderzoek van Check Point Research (CPR) blijkt dat cyberaanvallen in het derde kwartaal van 2022 wereldwijd met 28 procent zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Het gemiddelde aantal aanvallen op Nederlandse organisaties steeg met vijftien procent, waarbij nutsvoorzieningen de meest getroffen sector zijn.

Lees verder  |  Reageer

Investeringen in security en remote IT-ondersteuning noodzakelijk door hybride werken

15 november 2022 - Het mkb-bedrijfsleven zal de komende maanden zijn IT-budget vooral investeren in het verbeteren van de cybersecurity-infrastructuur, IT-ondersteuning op afstand en de cloudoplossingen. Dat blijkt uit onderzoek door Dynabook onder 1.200 mkb-ondernemers in Europa. Vergeleken met zijn Europese collega’s heeft IT-ondersteuning meer prioriteit voor de Nederlandse mkb’er. Het hybride werken bepaalt bij het merendeel van de mkb-organisaties waar IT-budgetten aan besteed zullen worden.

Lees verder  |  Reageer

De B2B SaaS inkoop trends voor 2023

14 november 2022 - Zelfs nu de economie een onzeker pad bewandelt, stijgen de investeringen in Software-as-a-Service (SaaS)-tools gestaag. Wereldwijd zijn er naar schatting 25.000 SaaS-bedrijven, dat is niet geheel ondenkbaar gezien het feit dat meer dan 99 procent van de bedrijven ten minste één SaaS-tool gebruikt. In het licht van deze cijfers heeft Sastrify onlangs haar SaaS Procurement Market Trend Report uitgebracht. Dit rapport helpt SaaS-kopers te navigeren door de wereld van software-inkoop en te anticiperen op trends binnen de SaaS-industrie.

Lees verder  |  Reageer

Ransomware blijft een groot cyberrisico, nieuwe bedreigingen rukken op

3 november 2022 - Ransomware blijft het grootste cyberrisico voor organisaties wereldwijd, terwijl incidenten met het compromitteren van zakelijke e-mailadressen in het 'deep fake'-tijdperk verder zullen toenemen. Tegelijkertijd zijn de oorlog in Oekraïne en de meer algemene geopolitieke spanningen een grote zorg, omdat de vijandelijkheden kunnen overslaan naar de cyberruimte en gerichte aanvallen kunnen veroorzaken tegen bedrijven, infrastructuur of toeleveringsketens, aldus een nieuw rapport van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Lees verder  |  Reageer

‘Klanten energieleveranciers kwetsbaar voor e-mailfraude’

20 oktober 2022 - Ruim de helft van de Nederlandse energieleveranciers heeft DMARC, een cruciale tool tegen domeinspoofing, niet geïmplementeerd. Hierdoor lopen hun klanten een verhoogd risico op e-mailfraude. Dat blijkt uit onderzoek van cyberbeveiliger Mimecast. Ook hebben veel energieleveranciers DMARC wel geïmplementeerd, maar het niet op de juiste manier geconfigureerd. Daardoor blijven hun klanten kwetsbaar.

Lees verder  |  Reageer

Websites en apps toegankelijk vanaf 2025? Dan moet je nu beginnen!

18 oktober 2022 - Het World Wide Web had als oorspronkelijk doel om informatie voor iedereen toegankelijk te maken. Helaas is dit door de groeiende digitalisering lang niet altijd het geval. Voor veel mensen met een beperking kost het vaak erg veel moeite om online uit de voeten te kunnen. Rowan Verbraak, UX Designer & Research Lead bij Humanoids, schreef er dit artikel over.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  53