Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Steeds meer ondernemers exporteren

16 november 2011 - Nederland telt inmiddels meer dan 100.000 exporteurs (zowel goederen als diensten). Volgens de Internationaliseringsmonitor 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal exporteurs in de periode van 2002 tot 2009 gestegen met meer dan 35 procent.

Dit maakte waarnemend directeur-generaal Leeftink van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) bekend tijdens de Exporteurs-bijeenkomst van Atradius, zo meldt Pleinplus. Hij was verheugd, want export is goed voor de economie. 

Economische groei
Volgens het Centraal Planbureau (CPB) kan voor de periode van 1989 tot 2009 bijna de helft (45 procent) van onze economische groei toe worden geschreven aan de export. Daarom blijft het ministerie van EL&I opkomen voor de belangen van Nederlandse exporteurs. Denk aan maatregelen om de export te stimuleren zoals een exportkredietverzekering, door te werken aan betere randvoorwaarden, door handelsbelemmeringen op te heffen en economische diplomatie zoals economische experts op ambassades en handelsmissies. 

Europese export
Nederlandse exporteurs zijn vooral actief in Europa. In opkomende markten blijkt het Nederlandse kleinbedrijf het – in vergelijking andere EU-landen – minder goed te doen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.