Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Goed nieuws: MKB slurpt energie

11 april 2011 - De economie trekt aan, en dat betekent ook dat er meer energie verbruikt wordt. In 2010 zeven procent meer dan in 2009 om precies te zijn. Niet alleen het winterse weer maar vooral de extra bedrijvigheid in het MKB is debet aan deze stijging, zo blijkt uit onderzoek van het CBS.

Grootverbruikers zijn kunstmestproducenten, de voedings- en genotmiddelenindustrie en producenten van kunststoffen en rubbers. Het grootste deel van de stijging van het energieverbruik in 2010 bestond uit aardgas (75 procent), een kleiner deel (25 procent) uit aardolie. Andere energiebronnen hadden geen effect op de stijging. De sectoren die vooral aardgas gebruiken, zijn de maakindustrie, winkelcentra, wellnessbedrijven en zakelijke dienstverleners. 

Stabilisatie
De stijging van het energieverbruik zal het komend jaar niet doorzetten voorspelt het CBS. Dit omdat het winterweer in het eerste kwartaal van 2011 minder streng is geweest en omdat het economische herstel minder sterk doorzet.


Bron: Het Financieele Dagblad, MKB Servicedesk Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.