Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Genomineerden Etnische Zakenvrouw Nederland 2011 bekend

26 september 2011 - De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 8 oktober 2011 voor de zevende keer de award voor de Etnische Zaken Vrouw Nederland uit. Tijdens de jurybijeenkomst onder leiding van Loek Hermans zijn drie genomineerden geselecteerd.

Gülsen Yaslar, Directeur eigenaar van Melissa-bloemen en kado's, gevestigd te Hengelo
In haar bedrijf onderscheidt Gülsen Yaslar zich door haar passie voor bloemen en de zeer eigen wijze waarop zij haar bloemenzaak inricht en runt. Tevens heeft zij een gedrevenheid om haar passie en kennis over te dragen op anderen. Naast het perfectioneren van de bloemsierkunst richt zij zich op het geven van workshops en de begeleiding van leerlingen. In 2008 ontving zij het MKB award beste Leerbedrijf. In haar bedrijf staat de zorg voor milieu hoog aangeschreven. Zij is in staat de elementen People, Profit en Planet in een dermate mooie driehoeksverband te combineren en te harmoniseren dat zij volledig voldoet aan de kwalificaties voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door deze aanpak en haar scherpe financiele inzichten wordt de continuïteit maar ook de winstgevendheid van het bedrijf bevorderd. Haar leerbedrijf is nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs en Gülsen Yaslar is zij inmiddels met haar bedrijf ook in Turkije, haar geboorteland, zakelijk actief.

Drs. Sherida Sumter, Apotheker en Directeur eigenaar van Buytenwegh Apotheek te Zoetermeer
Apotheek Buytenweg is door een combinatie van doorzettingsvermogen, ambitie en drive in slechts zeven jaar tijd uitgegroeid tot een toonzettende en bepalende apotheek in Zoetermeer. Door een concrete samenwerking in zorgprojecten met o.a. huisartsen, diëtisten en andere zorgaanbieders aan te gaan heeft Sherida Sumter niet alleen een belangrijke bijdrage geleverd bij het organiseren van goede zorg voor de patiënt, maar heeft zij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een gezondheidscentrum, met apotheek, waarin diverse huisartsen hun praktijk uitoefenen. Deze combinatie van 1e lijn gezondheidszorg en farmaceutische dienstverlening staat voor efficiënte en kwalitatief hoogwaardige zorg. Sherida Sumter is een intelligente, energieke, resultaatgerichte persoonlijkheid die in staat is om met haar onderneming door de juiste keuzes te maken te blijven groeien in een omgeving die door een terugtrekkende overheid en toenemende marktwerking in korte tijd zeer sterk is veranderd en nog verder zal gaan veranderen. Zij begrijpt dat het succes van haar onderneming in belangrijke mate bepaald wordt door de motivatie, kennis en inzet van haar personeel en investeert daarom gericht in haar team, waar zij op een duidelijke en plezierige manier met oog voor de menselijke maat leiding aan geeft.

Marcha van Glaanen Weijgel, Directeur Eigenaar van de Jeugdkampioen BV te Amsterdam
Met haar bedrijf heeft Marcha van Glaanen Weijgel letterlijk een stap voorwaarts gezet door als een van de weinige vrouwen zich directeur eigenaar van een fitness studio te kunnen noemen. Zij bedient de inwoners van Amsterdam met een uitgekiend concept, gericht op een multi-etnische doelgroep en opvang van kinderen waar het sporten centraal staat. Gestart in 2003 met de oprichting van een fitness centrum heeft Marcha van Glaanen Weijgel zich met haar bedrijf in rap tempo ontwikkeld naar een bedrijf met 27 personeelsleden met verschillende locaties, die zich allen richten op het bieden van een sportieve veilige, gezonde maar vooral professionele kinderopvang organisatie voor kinderen met diverse culturele achtergronden. De bedrijfsvoering van de Jeugdkampioen kenmerkt zich door de meest in het oogspringende eigenschap van de directeur, namelijk de concurrentie altijd een stap voor te willen zijn. Haar bedrijf onderscheid zich door een stabiele groei in een branche die door de negatieve beeldvorming en sterke regelgeving zwaar onder druk staat.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.