Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Recordaantal nieuwe makelaars in 2021

Nooit eerder kwamen er zoveel nieuwe makelaars bij

Recordaantal nieuwe makelaars in 2021

12 januari 2022 - Het aantal makelaars in Nederland groeit harder dan ooit. Uit cijfers van BoldData blijkt dat in 2021 maar liefst 695 nieuwe makelaars zich inschreven bij de KvK. Een stijging van 6,7 procent. Nooit eerder kwamen er zoveel nieuwe makelaars bij. Voor het eerst zijn er in Nederland nu meer dan 11.000 makelaars geregistreerd. 

Nu de woningmarkt oververhit is en de huizenprijzen blijven stijgen, lijkt het erop dat veel makelaars hun kans grijpen. Met een stijging van 6,7 procent komt het totaal aantal makelaars nu op 11.025. 69 procent van deze makelaars is zelfstandig.

Noord-Holland telt de meeste makelaars
De meeste nieuwe makelaars (een groei van 35 procent) zien we in Flevoland en Noord-Holland. Deze voorspoed was niet bij alle provincies terug te zien. In Drenthe vond een daling plaats van drie  procent en in Friesland van een procent. Met 2.565 makelaars telt Noord-Holland de meeste makelaars. In Zeeland en Flevoland vind je er slechts 270.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Vastgoedfinanciering

13-01-2022 22:22  |  

Het is voor de bestaande makelaars al een uitdaging om listings binnen te halen. Wandel langs de vitrine, en je ziet vooral verkochte objecten en niet wat er te koop staat. Deze nieuwe makelaars gaan een nog grotere uitdaging krijgen om listings binnen te halen. Waarom bij een kleine speler een listing plaatsen, als het ook bij een grotere kan? De tarieven zullen niet veel verschillen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.