Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan nog tot en met 30 september 2021

Geen uitstel? Dan moet je de belastingen na 1 oktober weer op tijd betalen

Aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan nog tot en met 30 september 2021

21 september 2021 - Ondernemers die door corona hun belastingen niet kunnen betalen, kunnen alleen deze maand nog bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als je nu bijzonder uitstel aanvraagt, dan loopt dat tot 1 oktober 2021. Vanaf deze datum moeten alle belastingen waarvoor je op of na 1 oktober 2021 aangifte doet, weer op tijd betaald worden. En ook belastingaanslagen waarvan de uiterste betaaldatum ligt op of na 1 oktober 2021, moet je betalen.

Het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst.
 
Waarom nu nog uitstel aanvragen?
 
  • Tot en met 30 september hoef je de belastingen waarvoor je bijzonder uitstel hebt, niet te betalen. Je krijgt hier een ruime betalingsregeling voor.
  • Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling voor de belastingschuld die je hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel. Je betaalt de belastingschuld dan af in vijf jaar.
Aangifte doen en belastingaanslagen op of na 1 oktober 2021
 
  • Op of na 1 oktober 2021 aangifte doen
    Heb je bijzonder uitstel? En doe je in oktober 2021 aangifte over één of meer van de volgende tijdvakken? Bekijk wat de tijdvakken zijn waarover je voor het eerst niet alleen op tijd aangifte moet doen, maar ook weer op tijd moet betalen.
  • Belastingaanslagen met uiterste betaaldatum op of na 1 oktober 2021
    Krijg je bijvoorbeeld op 2 september 2021 een aanslag inkomstenbelasting over 2020? Lees hier waarom het bijzonder uitstel voor deze aanslag niet geldt.
Meer informatie
Heb je vragen over het bijzonder uitstel van betaling? Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vind je de meest actuele informatie.
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.