Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Fietsindustrie heeft wind in de rug in 2021

Tien nieuwe fietsfabrikanten en 70 nieuwe fietsenwinkels

Fietsindustrie heeft wind in de rug in 2021

10 juni 2021 - De fietsbranche heeft een exceptioneel jaar achter de rug. De enorme vraag naar tweewielers sinds de eerste lockdown leidde tot grote tekorten bij fietsfabrikanten. Ook meer winkeliers en fabrikanten beproefden hun geluk. Uit cijfers van dataspecialist BoldData blijkt dat er in de eerste helft van 2021 maar liefst tien nieuwe fietsfabrikanten zijn bijgekomen en 70 nieuwe fietswinkels hun deuren openden.

Tien jaar geleden telde Nederland nog 110 fietsfabrikanten en stond daarmee in de middenmoot van Europa. Inmiddels zijn daar 60 producenten bijgekomen en staat Nederland op de vijfde plaats.  Vooral 2018 was een goed jaar, toen startten 25 nieuwe fabrikanten. Ook 2021 ziet er goed uit. Uit cijfers van BoldData blijkt dat dit jaar maar liefst tien nieuwe producenten zich inschreven bij de KvK.

Kleine maatwerk producenten
Daan Wolff van BoldData over de groei: "De demarrage van de Nederlandse fietsindustrie ligt niet alleen aan de populariteit van elektrische fietsen. We zien in 2021 nieuwe kleine producenten die maatwerk mountainbikes of circulaire fietsen maken."

Veel nieuwe fietsenwinkels
Ook nieuwe fietsenwinkels openen massaal hun deuren. Dit jaar waren dat er al 70, een stijging van 2,5 procent. Ter vergelijking: dit is meer dan de afgelopen vier jaar bij elkaar. Van 2017 tot 2020 kwamen er twintig nieuwe fietsenwinkels bij. In totaal telt Nederland nu 2.885 fietsenwinkels.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.