Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Recordhoeveelheid crowdfunding

Markt voor crowdfunding stijgt explosief

Recordhoeveelheid crowdfunding

8 april 2021 - In het eerste kwartaal van 2021 is een recordhoeveelheid gefinancierd via crowdfunding in Nederland. Uit de laatste analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat er 112 miljoen euro gecrowdfund is. Nog nooit werd er in één kwartaal zoveel geld opgehaald via crowdfunding.

De populariteit van crowdfunding is in lijn met de verwachtingen aan het begin van het jaar. Crowdfundmarkt stelde in haar Outlook 2021 al dat de Nederlandse markt voor crowdfundingleningen in 2021 explosief zal groeien als gevolg een ‘post-Coronazomer’ en een open Europese markt. De nationale crowdfundmarkt zal in 2021 voor het eerst richting een half miljard funding in één jaar gaan.
In totaal zijn er tot nu toe in 2021 868 crowdfundingprojecten gebubliceerd door de AFM geregistreerde crowdfundingplatformen. Alleen in het eerste kwartaal van 2019 waren dit er meer (970).
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.