Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Betalingsachterstanden op crowdfundingleningen nemen toe

12 augustus 2020 - Investeerders in crowdfundingleningen wachten steeds langer op hun geld. Bij projecten met een betalingsachterstand wacht een derde van investeerders langer dan een jaar op de afgesproken aflossing van de lening. Dit is een verdubbeling ten opzichte van twee  jaar geleden. Brancheorganisatie Crowdfundmarkt deed onderzoek bij alle AFM geregisteerde crowdfundingplatformen in Nederland, samen goed voor bemiddeling van meer dan een miljard euro MKB financiering in de afgelopen vijf jaar.

Het aantal ondernemers met betalingsachterstanden neemt toe. Op dit moment staat nog ruim 24 miljoen euro open ten opzichte van 11 miljoen euro een jaar eerder. Het gaat hier om verwachte aflossingen die al langer dan 45 dagen niet voldaan zijn. 21 miljoen euro aan crowdfundingleningen is reeds definitief afgeboekt als gevolg van faillissementen. De verwachting is dat dit verder zal oplopen als gevolg van de COVID-19 crisis.
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Peter

13-08-2020 07:29  |  

Dit is een oorzaak-gevolg-reactie. Coronamaatregelen, mensen investeren minder. Gevolg minder omzet, investeren in nieuwe maatregelen om toch nog een beetje inkomsten te generen en dan komen ze vaak niet meer aan de aflossing toe.

Betalingsachterstanden zijn het gevolg. Vaak hebben ondernemers ook nog extra uitstel bij de fiscus, dus dat is een feit dat nog niet boven water is gekomen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.