Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Krachtig herstel crowdfunding in Nederland

6 augustus 2020 - Na een forse daling van het aantal nieuwe crowdfundingprojecten tijdens de Coronacrisis is de Nederlandse markt voor crowdfunding sterk hersteld in juli 2020. De afgelopen maand kwam de markt uit op 22 miljoen euro verdeeld over 191 projecten. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding in Nederland.

Al is de markt nog niet terug op haar oude niveau, in 2019 werd er gemiddeld 27 miljoen euro per maand gefund, het dieptepunt lijkt voorbij. Recent concludeerde de AFM ook al dat crowdfundingplatformen standhouden in lastige omstandigheden.

Positieve berichten
Het herstel wordt gesterkt door een reeks van positieve berichten over crowdfundingplatformen die toegelaten zijn tot de BMKB-C regeling. Diverse crowdfundingplatformen kunnen deze regeling (met overheidsgarantie) nu toepassen bij hun financieringen aan het MKB.
 
 
 

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter boekhouder-zzp

9-08-2020 05:54  |  

Eindelijk goed nieuws. Daar waar banken, in tijden van overvloed kan je alles of zelfs te veel lenen, maar in tijden van beginnende recessie zijn ze terughoudend, is het goed om te lezen dat Crowdfunding meer en meer voet aan de grond krijgt.

Juist nu hebben ondernemers met een goed bedrijfsplan hulp en een luisterend oor nodig. Deze periode geeft namelijk ook kan op vernieuwing en aanpassing, waaruit nieuwe winstmodellen kunnen volgen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.