Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

31 mei 2011 - Zelfstandigen zonder personeel zijn positief over de hoeveelheid werk binnen hun vakgebied. Ten opzichte van vorig jaar zegt 58 procent het idee te hebben dat er meer werk beschikbaar is in zijn beroepssector. ICT’ers zijn het meest positief over hun kansen op de arbeidsmarkt: 69 procent ziet een toename in de vraag naar hun diensten.

Zelfstandigen actief in de overheidsbranche zien met 36 procent de minste progressie. Dat blijkt uit een enquête die online netwerk ininterim.nl hield onder ruim 1.400 interim professionals. 

Fulltime werk
Van de ZZP’ers is 29 procent in het lopende kwartaal fulltime voorzien van opdrachten. Opvallend genoeg was twintig procent in ditzelfde kwartaal nog niet één week onder de pannen bij een opdrachtgever. 

Zonnige perspectieven
Voor het volgende kwartaal zijn de verwachtingen positief. Slechts negen procent verwacht droog te staan, terwijl 54 procent verwacht zeker tweederde van het kwartaal aan het werk te zijn. HR professionals zien hun kansen zonnigst in. Van hen denkt slechts vier procent verstoken te blijven van opdrachten. Financiële zelfstandigen zijn de grootste zwartkijkers. Twaalf procent van hen verwacht het komende kwart jaar geen emplooi te vinden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.