Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Exact is het snelste boekhoudpakket

31 mei 2018 - Exact Online is het meest automatische boekhoudprogramma onder verschillende Nederlandse aanbieders. Dat blijkt uit onderzoek van Appwatching onder 25 boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers MKB’ers.

Aan de hand van vijftien functionaliteiten is onderzocht in hoeverre ondernemers de boekhouding kunnen automatiseren.
Exact Online is daarmee het best op weg naar handsfree boekhouden en zorgt voor de grootste tijdsbesparing op de boekhouding.

De top drie
Appwatching legde de aanbieders langs een checklist met vijftien functionaliteiten die ieder een eigen puntenaantal opleveren. Ze zijn daarbij onderverdeeld in de categorieën semi-automatisch boekhouden, automatisch boekhouden en robotic accounting. De aanbieders konden een maximale score van 64 punten behalen.
Exact behaalt met Exact Online de meeste punten, namelijk 49 van de 64 punten. iMUIS Online, Minox en Reeleezee delen de tweede plaats met elk 44 punten. Ook de derde plaats is verdeeld onder drie boekhoudprogramma’s: Cash, InformerOnline en Moneybird (allen 42 punten).

Waarom dit onderzoek?
Het onderzoek is uitgevoerd om met alle ontwikkelingen op het gebied van automatisering bij boekhoudprogramma’s die constant plaatsvinden, te kijken wie hierin nou eigenlijk voorop loopt en daardoor de meeste handelingen uit handen van ZZP’ers en MKB’ers neemt.
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

peter boekhouder haa...

31-05-2018 07:28  |  

Exact levert een goed product, maar is wel duurder dan veel andere aanbieders van boekhoudsoftware.

De meeste pakketten - op 1 na -in de ranking zijn handige software voor de mkb'er. De zzp' er moet ook op de prijs letten.

marcel hupkens

31-05-2018 10:25  |  

Conclusie is, dat Exact het snelste pakket is. Ze staan bovenaan omdat ze o.a. 10 punten krijgen voor een realtime bankkoppeling. Een realtime bankkoppeling is echter zelden nodig. Als je daar rekening mee houdt staan ze ineens op de 7e plek. En als je weet dat Exact duur is, kun je beter kiezen voor een ander pakket zoals Cash, Snelstart of Muis.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.