Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Wat is het populairste boekhoudprogramma van succesvolle ondernemers?

21 maart 2018 - Onder succesvolle bedrijven in Nederland gebruikt meer dan de helft Exact Online als boekhoudprogramma. Dat blijkt uit onderzoek van Appwatching onder 41 bedrijven die of in de Deloitte Fast50 staan of een FD Gazelle zijn.

Verder komt in het onderzoek naar voren dat 95 procent van de succesvolle bedrijven beschikt over een boekhoudpakket. Onder bedrijven met meer dan 25 medewerkers is dit zelfs 100 procent.

Een eigen CRM maken
Appwatching onderzocht ook welk CRM systeem het populairst is onder deze bedrijven. Uit het resultaat blijkt dat, in tegenstelling tot het gebruik van de boekhoudprogramma’s, het CRM-gebruik veel gevarieerder is. Wat verder opvalt, is dat de meeste bedrijven (14,6 procent) hun eigen CRM maken. Vooral onder de bedrijven met meer dan 25 medewerkers is dit het geval: 16,7 procent. Onder deze bedrijven bleken verder Salesforce (20,8 procent) en Hubspot (12,5 procent) veelgebruikt.

Cloudsoftware is gemeengoed
Ook een online CRM systeem wordt veel gebruikt door de succesvolle bedrijven. Negen van de tien beschikt over een CRM systeem. "Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat het gebruik van een cloudsoftware tegenwoordig gemeengoed is. Zonder een online boekhoudpakket en CRM systeem kun je geen sterke groei realiseren," licht Steven Houkes, hoofdonderzoeker van Appwatching, toe.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.