Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Rittenregistratie-apps: wat zijn de voor- en nadelen?

6 maart 2018 - Bent u ondernemer? En heeft u een auto van de zaak? Dan is het belangrijk dat u een goede rittenregistratie hebt. Als u de gereden kilometers goed bijhoudt, heeft u een duidelijk inzicht voor uzelf. Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor belastingvoordelen.

Veel ondernemers vergeten hun ritten te registreren, omdat het in de meeste gevallen op de desktop gedaan wordt. Met een kilometer app bent u daarvan af.
 Het werkt heel simpel, zodra u vertrekt zet u de app aan en geeft u aan of het gaat om een privé of zakelijk rit. Wanneer u bent aangekomen op uw bestemming zet u de rittenregistratie app weer uit, zo kunt u precies zien hoeveel kilometers u hebt gereden. Ondertussen heeft de app de rit al verwerkt in uw rittenregistratie. Zo blijft uw administratie altijd op orde en krijgt u geen gedoe met de Belastingdienst. In dit artikel vertelt Appwiki wat het belang van rittenregistratie is en wat de voor- en nadelen van een ritregistratie app zijn.
 
Het belang van een goede rittenregistratie
Zoals verteld, is het erg belangrijk om een goede rittenregistratie te hebben. Een juiste administratie kan u namelijk voordelen opleveren bij de Belastingdienst. Als u kunt aantonen dat u niet meer dan vijfhonderd privékilometers in een zakelijke auto rijdt per jaar, hoeft u geen bijtelling te betalen. Verder is het belangrijk om uw rittenregistratie goed op orde te houden, omdat de Belastingdienst fikse boetes uitdeelt als de kilometerregistratie niet goed op orde is. Gelukkig kunt u met een rittenregistratie app op uw smartphone eenvoudig alle gereden kilometers bijhouden.
 
De voordelen van een kilometer app
Het grootste voordeel van een rittenregistratie app is dat u altijd en overal de gereden kilometers kunt bijhouden. Daarnaast wordt vrijwel alles geautomatiseerd door de app. Het enige dat u hoeft te doen, is de app starten zodra u vertrekt en de aard van de rit aangeven. Eenmaal aangekomen op de eindbestemming zet u de app weer uit. Vervolgens gaat alles automatisch. De kilometer app rekent uit hoeveel kilometers u heeft gereden en verwerkt dit in uw rittenregistratie. Zo weet u zeker dat uw gegevens altijd up-to-date zijn en u geen boete krijgt van de Belastingdienst.
Een ander voordeel van een kilometer app is dat alle gegevens veilig staan opgeslagen in de cloud. Doordat de app online werkt, wordt er dagelijks een back-up gemaakt in de cloud. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de rittenadministratie als uw smartphone het plotseling begeeft.
 
De nadelen van een rittenregistratie app
Naast alle voordelen van een kilometer app zijn er niet zoveel nadelen verbonden aan de app. Het enige nadeel is dat sommige rittenregistratie apps betaald zijn. Meestal gaat het hier om een eenmalige of maandelijkse betaling. Verder moet u ervoor zorgen dat u altijd de smartphone op zak hebt als u gaat rijden. Het laatste puntje is dat uw smartphone altijd moet beschikken over een werkende internetverbinding.
 
De beste ritregistratie app voor uw onderneming
Als u veel kilometers maakt in een auto van de zaak, is het verstandig om uw rittenadministratie goed op orde te houden. Daardoor voorkomt u nare boetes van de Belastingdienst. Sterker nog, als u kunt aantonen dat u minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt in een bedrijfsauto, hoeft u geen bijtelling te betalen. Door de juiste rittenregistratie app te kiezen, profiteert u van veel voordelen en gemak. Maar welke app is het meest geschikt voor u? Om daarachter te komen dient u veel apps met elkaar te vergelijken. Zodra u een geschikte kilometer app heeft gevonden, kunt u deze meestal een bepaalde periode gratis uitproberen. Voldoet de app aan al uw wensen? Dan heeft u de geschikte rittenregistratie app voor uw onderneming gevonden.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.