Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

21 december 2011 - Veel zakelijke rijders kunnen het aandeel privé kilometers in hun ritten niet goed toewijzen. Hierdoor is het mogelijk dat zij ten onrechte te veel of te weinig privé kilometers opnemen in hun rittenregistratie.

Dit blijkt uit een enquête van Zakelijk Rijden. De enquête legde drie situaties voor waarbij op één dag zowel een zakelijke als een privé bestemming werd aangedaan. Daaruit bleek dat de voorgelegde situaties door 45 procent tot zelfs 65 procent van de respondenten niet correct werd geadministreerd. In veel gevallen betrof het onnodig geregistreerde privé kilometers. 

Belastingdienst

Met het nieuwe fiscale jaar voor de deur nemen veel leaserijders en ondernemers opnieuw de beslissing hun auto in 2012 wel of niet bij te tellen. De belastingdienst vraagt een sluitende (en controleerbare) rittenregistratie om het privé gebruik van een auto te bewijzen. Echter, bij gecombineerde privé en zakelijke ritten hoeven alleen de omgereden kilometers als privé vastgelegd te worden. Daarom is het van belang om binnen één gecombineerde rit van privé en zakelijke bestemming de juiste verdeling te maken. Het merendeel van de zakelijke rijders blijkt hier niet van op de hoogte te zijn. 

Juiste berekening

Om aan de voorschriften te voldoen, heeft Zakelijk Rijden in haar online kilometerregistratie een algoritme ontwikkeld dat rekening houdt met het mogelijke karakter van de diverse bestemmingen. Hiermee wordt automatisch de juiste verdeling gemaakt tussen de privé en zakelijke kilometers binnen één rit. Dit voorkomt onnodige registratie van aparte ritten die een incorrect aantal privé kilometers opleveren. Registratie kan onderweg met behulp van iPhone of Android App of online via de webapplicatie

Bijtelling

In een compact overzicht zet Auto en Fiscus nog even op een rij hoe per 2012 de nieuwe indeling in zuinigheidscategorieën voor de bijtelling eruit ziet voor de zakelijke rijder die besluit zijn auto van de zaak wel bij te tellen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.