Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kwart zzp’ers noodgedwongen gestart

1 juli 2016 - Bijna een kwart van de zzp’ers is noodgedwongen gestart als zelfstandige. Dat is één van de opvallende conclusies uit een onderzoek van De Landelijke zzpenquete.nl. In het onderzoek werden de respondenten onder andere gevraagd naar hun motivatie om als zzp’er te starten.

Bijna 25 procent van de respondenten geeft aan uit nood gestart te zijn, bijvoorbeeld door ontslag bij een werkgever.
 
Weinig perspectief op de arbeidsmarkt
Een hogere leeftijd, bezuinigingen op het werk, faillissement, ontslag en weinig kansen op de arbeidsmarkt zijn enkele voorbeelden van open antwoorden die in het onderzoek genoemd worden als ‘noodgedwongen’ redenen om zelfstandig te starten. Andere redenen om een eigen onderneming te starten, zijn volgens het onderzoek onder andere zelfstandigheid en vrijheid (70 procent) uitdaging (36 procent) en graag eigen baas willen zijn (41 procent). De meeste respondenten van het onderzoek (38 procent) zijn zelfstandig werkzaam in de zakelijke dienstverlening.

Meer begeleiding
Uit het onderzoek blijkt verder dat een groot deel van de ondervraagden meer begeleiding (gehad) zou willen hebben van ervaren ondernemers bij het starten van hun onderneming. Vooral op het gebied van klantenwerving (45 procent), boekhouding/administratie (42 procent) en verzekeringen (27,82 procent) is er behoefte aan begeleiding (meerdere antwoorden mogelijk).
 
Netwerken en samenwerken
Uit het onderzoek blijkt tevens dat netwerken en samenwerken door ruim 93 procent van de ondernemers als belangrijk wordt gezien. De behoeftes liggen dan voornamelijk bij sociaal contact met andere ondernemers, samenwerken, kennis delen en uitbreiden van het netwerk

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.