Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

In 2016 onderneemt u niet meer alleen, samenwerken is de trend

11 maart 2016 - Kleine en middelgrote ondernemingen kiezen er steeds vaker voor om samen te werken met anderen. Zowel in de uitvoering van diensten of producten als in het opstarten en uitbouwen van hun bedrijf.

Ondernemen is een gezamenlijke activiteit geworden. Waar vroeger een ondernemer zelf één product of dienst leverde aan zijn klanten, betrekt de ondernemer van nu anderen bij de uitvoering hiervan. Neem bijvoorbeeld MrFix: in plaats van één klusjesman bieden zij een online platform waar uw verzoek binnen drie uur aan de juiste klusser wordt gekoppeld. "Het handige is dat er door samen te werken met een hele serie klussers altijd wel iemand is die kan helpen," aldus ‘Loyalty Officer’ Femke, die al het klantcontact doet.

Vluchtelingen
Samenwerking komt ook in andere vormen tot uiting, zoals het restaurant Syr dat gaat samenwerken met vluchtelingen om de gerechten van daar hier op de kaart te zetten. Initiatiefnemer Gijs: "We brengen de culturen bij elkaar en verschaffen ook nog eens werk aan een doelgroep voor wie dat erg lastig is."

Verschuiving ondernemersland
Kleine en middelgrote ondernemingen kiezen er steeds vaker voor om samen te werken met anderen. Zowel in de uitvoering van diensten of producten als in het opstarten en uitbouwen van hun bedrijf.Ook voor de financiering wordt er vaak een beroep gedaan op anderen. "Er vindt een verschuiving plaats,"aldus Mark Laagewaard, directeur van CrowdAboutNow. Hij is jaarlijks met duizenden ondernemingen in contact en bemerkt ook dat ondernemers niet meer alleen aan de slag gaan. "Ondernemers anno nu beseffen dat ze krachten moeten bundelen, om zo sterker te staan."

Samen met de crowd
Vandaar ook dat crowdfunding in de lift zit: vorig jaar werd 128 miljoen euro opgehaald, een verdubbeling van het jaar daarvoor.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.