Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe editie nationale zzp-prijs officieel gelanceerd

24 november 2015 - Een nieuwe editie van de nationale zzp-prijs Freelancer of the Year Awards is officieel van start gegaan.

De verkiezing staat open voor alle zzp’ers, freelancers en interim professionals die voor eigen rekening en risico werken en die geen personeel in (loon)dienst hebben. "De focus ligt dit jaar nóg meer op kwaliteit: klanttevredenheid en de aanbevelingsscore worden gemeten, waarbij het gemiddelde cijfer doorslaggevend is," aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer en jurylid.

Beste freelancer
De FOTY Awards is een jaarlijkse zoektocht naar de beste zzp’er of freelancer van Nederland. Het afgelopen jaar deden bijna 10.000 zzp’ers mee aan de verkiezing, en werd de landelijke zzp-prijs door minister-president Mark Rutte uitgereikt aan foodblogger Carlijn Bröring. De verkiezing en de uitreiking op de Dag van de ZZP’er worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Knab, MINI en WE Fashion. "Via de FOTY Awards vieren wij het ondernemerschap van de meer dan één miljoen zzp’ers in Nederland, waarvan ik er zelf ook één ben," vertelt René Frijters, als directeur van Knab hoofdsponsor en juryvoorzitter van de FOTY Awards.

Kwaliteitsmeting
In voorgaande edities was het belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Dit jaar is het echter essentieel om een zo hoog mogelijk, gemiddeld cijfer te ontvangen van onder meer opdrachtgevers, leveranciers en partners. "Iedere stem is eigenlijk een online review," zegt Sakkers. Iedere stem worden op basis van big data-analyse gecontroleerd door de jury, alvorens deze wordt gepubliceerd op de website. Sakkers: "Met deze geverifieerde online reviews kunnen zzp’ers zich onderscheiden. Hiermee bewijst u uwe kwaliteit als zzp’er, waarmee u indirect uw tarief en aantal opdrachten verhoogt."

Categorieën en pitchevent
Er zijn zzp’ers in allerlei soorten en maten. Om ze toch te kunnen vergelijken, zijn er categorieën ingevoerd: van Bouw & installatie tot Tekstschrijven & vertaling, iedere zzp’er kan meedoen aan de verkiezing. Op basis van de online reviews die verzameld zijn, wordt een Top tien per categorie geselecteerd en worden wekelijks winnaars uitgeroepen die zich kwalificeren als finalist. Alle finalisten worden uitgenodigd om tijdens het pitchevent op zaterdag 27 februari 2016 hun elevator pitch op te nemen. Op basis van het gemiddelde cijfer en de elevator pitch, worden de categoriewinnaars en de hoofdwinnaar gekozen door de gerenommeerde jury onder leiding van Frijters.

Dag van de ZZP’er
Er zijn vele mooie prijzen te winnen, waaronder een online marketingcampagne waarin de winnaars de ondernemersheld is, aangeboden door Knab, één jaar rijden is in een gloednieuwe MINI Clubman en 2.500 euro shoptegoed bij WE Fashion. De winnaar van de FOTY Awards wordt bekendgemaakt op de Dag van de ZZP’er, op zaterdag 2 april 2016. Inschrijven voor de Dag van de ZZP’er kan via de volgende website en is gratis voor deelnemers aan de FOTY Awards.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.