Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Landelijke prijs voor goed ondernemerschap gelanceerd

6 november 2013 - Een groep van veertien ondernemers lanceert een landelijke prijs voor de beste opdrachtgever en de beste opdrachtnemer: de FOTY Awards 2013, ofwel Freelancer of the Year Awards. Deze competitie duurt van november 2013 tot en met maart 2014 en de uitreiking vindt plaats in maart 2014 tijdens het slotevenement.

De competitie beoordeelt de flexibele arbeidsmarkt van zzp’ers, freelancers, interim professionals en opdrachtgevers op kwaliteit en inhoud. "De trend van het project-gebaseerd werken wordt volgens ons nog niet op waarde geschat door de overheid en vele grote organisaties, de FOTY Awards moeten daar verandering in brengen," aldus organisator Jeroen Sakkers.
Goed opdrachtgeverschap:

Projectgebaseerd werken
De veertien initiatiefnemers van de FOTY Awards 2013 hebben één ding gemeen: zij vinden dat de trend van het project-gebaseerd werken wordt onderschat door de overheid en vele grote organisaties. Hun ondernemingen richten zich erop zzp’ers, freelancers, interim professionals en/of opdrachtgevers met een flexibele schil of flexibele kern verder te helpen. Om het initiatief kracht bij te zetten, zullen de initiatiefnemers ieder maandelijks een blog of opiniestuk schrijven over ‘goed opdrachtgeverschap’ en ‘goed ondernemerschap’. "Onze initiatiefnemers zullen de komende maanden duidelijk hun mening laten horen over de ontwikkeling van de flexibele arbeidsmarkt in Nederland," zegt organisator Jeroen Sakkers.

Nominaties geopend
Vanaf november kunnen zzp’ers, freelancers, interim professionals en opdrachtgevers genomineerd worden. Zzp’ers, freelancers en interim professionals kunnen via hun profiel met pitch en presentatie stemmen verzamelen in ronde een (t/m december 2013), en beoordelingen verzamelen in ronde twee (t/m maart 2014). De winnaars worden geselecteerd op het aantal stemmen en de beoordelingen. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. Opdrachtgevers worden beoordeeld op basis van een interview met de verantwoordelijke bij de betreffende organisatie, en een online vragenlijst die afgenomen wordt bij deelnemende zzp’ers, freelancers en interim professionals. De Top-100 Opdrachtgevers wordt in maart door een gerenommeerde jury gepresenteerd op het uitreikingsevenement, alsmede het naslagwerk dat  gelijktijdig wordt gepubliceerd.

Over het initiatief
De veertien initiatiefnemers van de FOTY Awards 2013 zijn Han de Groot (FSGroep), Hugo-Jan Ruts (ZiPconomy), Jeroen Sakkers (Victor Mundi), Johan Marrink (ZZP Nederland), Joris Landkroon (Tribeweb), Josje Damsma (JO Cadeau), Martijn Pennekamp (Het Ondernemerscollectief), Mascha Santegoets (MASJO), Niels Huismans (FastFlex), Niels van Berkel (Planet Interim), Perry van Beek (LinkedIntoResults), Pierre Spaninks (TPO Magazine), Rob de Laat (Staffing Management Services) en Sentini Grunberg (INMovement). De hoofdsponsors, mede-initiatiefnemers en mediapartners van de FOTY Awards 2013 zijn BNR Nieuwsradio, FastFlex, FreelanceFactoring.com, Glued, Interpolis, ManagementBoek, Michael Page, Staffing Management Services, Victor Mundi, XXImo, Z24 en Ziggo.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken...

14-11-2013 12:07  |  

Leuk initiatief! Zo wordt de trend van het project-gebaseerd werken misschien wat meer op waarde geschat.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.