Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Dagelijks reizen bezorgt ondernemer stress

8 februari 2013 - De meerderheid van de Nederlandse ondernemers ziet de schaduwkant van reizen naar kantoor. Een kwart is dagelijks ruim een half uur onderweg van en naar het werk. 40 procent ervaart hierbij stressgevoelens.

Dit en meer blijkt uit onafhankelijk onderzoek van PanelWizard, uitgevoerd onder ruim 750 ondernemers. In de combinatie van wonen en werken ('woerken') op dezelfde locatie blijkt een oplossing te zitten. De meerderheid van de ondernemers verwacht met kantoor aan huis productiever te zijn. 46 procent verlangt er naar om wonen en werken te combineren. Rotterdam is vandaag een 'woerken' locatie rijker. 

Een win-winsituatie

Ondernemers met een kantoor aan huis beginnen de dag meer ontspannen (74 procent) en besteden dagelijks meer tijd aan hun privéleven (64 procent) dan ondernemers die wonen en werken op verschillende locaties. Een belangrijk gegeven gezien slechts 8 procent van de Nederlanders vindt dat hun leven goed in balans is . Wonen en werken op één locatie werkt voor ondernemers concentratie verhogend (47 procent). "Het gevoel van vrijheid staat hierbij centraal. Uit ervaring weten we dat voor ondernemers vrijheid een groot goed is," aldus Jack Bakker, initiatiefnemer van 'woerken' in Rotterdam. 

Onafhankelijkheid viert zijn zege

Een kantoor aan huis geeft driekwart van de ondernemers de mogelijkheid uren flexibeler in te delen. Het gevoel van onafhankelijk zijn viert zijn zege (53 procent). Wonen en werken op dezelfde locatie geeft de ondernemers vrijheid. Zo is het mogelijk beter zicht op de gang van zaken binnen het bedrijf te houden (59 procent), zonder dat het privéleven er onder lijdt. "Het privéleven en het ondernemen delen de eerste plaats. In realiteit blijkt dit niet eenvoudig te combineren. Ondernemers hebben de behoefte om wonen en werken te combineren," aldus Bakker. 

Jonge ondernemers ontvankelijker voor stress

Opvallend is dat dertigplus ondernemers het reizen van en naar kantoor als meer stressvol ervaren (88 procent) dan de vijftigplus collega's (46 procent). Voor meer dan driekwart van de jonge ondernemers begint de dag meer ontspannen als men wonen en werken kan combineren. "Een goed bereikbare locatie is van cruciaal belang voor succesvolle ondernemingen. De impact van het reizen naar kantoor is groot en wordt vaak onderschat," aldus Bakker.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

John

11-02-2013 10:45  |  

Goed artikel dat nadrukkelijk aangeeft dat het ''nieuwe werken'' niet meer weg te denken is. Al die reistijden en dat fileleed zijn niet meer nodig als de output van werkzaamheden voor kantoor werknemers goed wordt gedefinieerd. Dan maakt het inloggen thuis of op kantoor niet meer uit. En met programma's als 4webcom kun je ook van thuis uit prima overleggen of virtueel vergaderen. Nu nog de managers overtuigen want die zien dit thuiswerken vaak als een gevaar en gemis aan controle. Met een goede definitie van de te verwachte output van werk kan dat gevaar naar het rijk der fabelen worden verwezen.Vertrouwen is de basis van thuiswerken! Dan ontstaat ook vertrouwen in het afnemen van de files.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.