Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Flinke stijging aantal jonge freelancers

11 juli 2014 - Het aantal jonge freelancers neemt enorm toe. Over het tweede kwartaal van 2014 constateerde Tentoo een stijging van 30 procent van het aantal freelancers in de leeftijd van vijftien tot en met 24 jaar.

Qua gemiddelde omzetstijging blijft deze groep echter achter bij andere leeftijdscategorieën. Dat meldt Tentoo in de nieuwe kwartaalmonitor.

Flex
Over het algemeen nam het aantal freelancers en flexwerkers licht toe (ruim drie procent). Volgens Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo, is het geen verrassing dat juist in de jongste leeftijdscategorie de toename het sterkst was: "Net afgestudeerden komen moeilijker aan een vaste baan. Veel van deze jongeren kiezen daarom voor flexwerken en freelancen. Daarnaast kiezen steeds meer jongeren bewust voor de vrijheid en de flexibiliteit van een freelancecarrière. Jongeren zijn goede, enthousiaste en goedkope krachten. Zij zijn kneedbaar en hebben veel potentie. Dat maakt hen aantrekkelijk."

Gemiddelde omzetstijging freelancers
De omzet van freelancers en flexwerkers van vijftien tot en met 24 jaar bleef in het afgelopen kwartaal nagenoeg gelijk. De groep 25 tot en met 34 jaar genereerde beduidend meer inkomsten (15,5 procent). Den Ronden: "De omzet van deze groep is gestegen, omdat zij meer uren konden maken. Hun tarieven zijn vrijwel gelijk gebleven."

Omzetdaling in Den Haag
Gemiddeld steeg de omzet van Nederlandse freelancers met 8,1 procent. In de regio Den Haag was echter sprake van een gemiddelde omzetdaling van ruim tien procent. Den Ronden verklaart: "In Den Haag is de vraag naar freelancers in de jongste leeftijdscategorie groot. Deze groep verdient gemiddeld minder dan ouderen, waardoor de gemiddelde omzet van alle freelancers in de regio achterblijft."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.