Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Omzet flexwerkers en freelancers flink in de lift

15 januari 2014 - Flexwerkers en freelancers in de Randstad hebben hun gemiddelde omzet in 2013 zien toenemen. Tentoo constateert een omzetstijging van zes procent in vergelijking met een jaar eerder. Van de vier grote steden was in Utrecht sprake van de sterkste toename.

Daar verdienden bij Tentoo aangesloten freelancers en flexwerkers zeventien procent meer dan in 2012. Paul den Ronden, algemeen directeur bij Tentoo, licht toe: "De omzetstijging heeft twee oorzaken. Allereerst zijn freelancers en flexwerkers meer dagen gaan werken. Daarnaast stegen de tarieven met ruim vier procent."

Vierde kwartaal
In het vierde kwartaal nam de omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad toe met 8,64 procent. De stijgende trend van de voorgaande kwartalen zette zich daarmee door. In Utrecht was de stijging in het laatste kwartaal het grootst. Utrechtse freelancers en flexwerkers zagen hun omzet met 14,8 procent toenemen. In Amsterdam (6,8 procent), Rotterdam, (10,5 procent), Den Haag (10,5 procent) en Hilversum (0,6 procent) was de stijging lichter.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.