Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jonge ondernemers lunchen met Zalm

17 juni 2014 - Ondernemen op jonge leeftijd draagt in grote mate bij aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden. Die vervolgens tijdens het latere leven van groot belang zijn. Een goed netwerk is daarbij niet onbelangrijk.

De jonge ondernemers van KnifeCleaner, SaleME en Easybloc, resp. beste MBO en HBO studentenbedrijven van het jaar, weten daar alles van en lunchten donderdag met niemand minder dan Gerrit Zalm.  De ondernemers hebben het aan den lijve ondervonden. Ondernemen is doorzetten, flexibel zijn, samenwerken, risico’s nemen, initiatief tonen en het nemen van verantwoordelijkheid. En netwerken dus. De jonge ondernemers, allen studenten die een zogenoemde  Student Company hebben opgezet en gerund, hebben hun netwerk zeker ingezet en uitgebreid tijdens het opzetten van hun bedrijf. KnifeCleaner werd onlangs uitgeroepen tot Beste MBO Student Company van het jaar. SaleME en Easybloc wonnen de prijs voor Beste HBO Student Company van het jaar resp. in de categorie marketing & sales en innovatie & ontwikkeling.

Lunch met Zalm
Vorige week vrijdag, een paar weken voor hun vertrek naar de Europese finale, lunchten de ondernemers van KnifeCleaner, SaleME en Easybloc met Gerrit Zalm, voorzitter van ABN AMRO. De bank is hoofdsponsor van stichting Jong Ondernemen. De lunch is een onderdeel van de gewonnen prijs, de jonge ondernemers kregen de kans om hun producten te presenteren bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Onderwijs koppelen aan bedrijfsleven
ABN AMRO investeert als een van de hoofdsponsors van de stichting in de ondernemerschap programma’s van Jong Ondernemen. Gerrit Zalm benadrukte tijdens de lunch dat de bank een heel warm hart heeft voor dergelijke initiatieven. "In het huidige economische klimaat is ondernemerschap en innovatie heel erg belangrijk. Hoewel het juist in dit economische klimaat bijzonder guur weer is voor veel ondernemers, is er aan de andere kant geen betere tijd om te beginnen. Als je in deze omstandigheden succesvol kunt zijn, dan lukt dat zeker als de economische omstandigheden weer aantrekken," aldus Zalm.

Europa roept!
De ondernemers van SaleME en Easybloc vertegenwoordigen van 2 tot 4 juli Nederland tijdens de European Enterprise Challenge in Amsterdam. Daar zullen teams uit veertien Europese landen strijden om de titel Beste HBO-studentenbedrijf van Europa. KnifeCleaner neemt het tijdens de European Company of the Year Competition op tegen meer dan 30 andere teams uit Europa. Deze internationale finale vindt van 22-25 juli plaats in Tallinn, Estland.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.