Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Buitenland lokt Nederlandse studentondernemers

25 maart 2014 - Voor sommige studentenbedrijven is Nederland nu al te klein. Jong Ondernemen laat uitblinkende jonge entrepreneurs niet alleen kennis maken met ondernemerschap in Nederland, maar ook met de internationale markt.

Volgende week mogen studentenbedrijven KnifeCleaner en Our Sun, beide uit Arnhem hun verkooptalent laten gelden op de International Trade Fair in het Israëlische Haifa, die van 2-4 april  plaatsvindt. Daar zullen ze hun innovatieve producten aan de man proberen te brengen.
Op de internationale marktdag in Haifa komen tientallen studentenbedrijven uit meer dan twintig Europese landen bijeen om hun zelf opgerichte bedrijf en product te presenteren aan een internationaal publiek. De dag wordt georganiseerd door Junior Achievement-Young Enterprise, de Europese organisatie waar Jong Ondernemen onderdeel van uitmaakt.

Schoon mes in een handomdraai
Student Company KnifeCleaner ontwikkelde een keukenapparaat waarmee je binnen een handomdraai van een vuil mes een schoon mes maakt. Joep Smolders, een van de studentondernemers van Rijn IJssel in Arnhem legt het vernuft apparaat uit. "Door een gebruikt keukenmes in de KnifeCleaner te steken wordt deze binnen vijf seconden volledig schoongemaakt. Het mes wordt gereinigd door stoom en heet water (boven de 70 graden), dus volgens de HACCP normen. Het voordeel is dat het vooral veel sneller is dan de vaatwasser en dus ook veel geld scheelt. Het is duurzamer omdat een mes minder snel bot wordt en dus langer meegaat. Het is veel hygiënischer door het gericht reinigen van het mes en ook is het minder gevaarlijk dan schoonmaken met de hand."

Zonne-energie uit rugzak
De ondernemers achter Student Company Our Sun van de Hogeschool Arnhem Nijmegen bedachten de Solar Bag: een rugzak met daarin geïntegreerd een flexibele zonnecel. Deze zonnecel is buigbaar en daarmee dus minder kwetsbaar. Daarnaast levert de zonnecel genoeg stroom om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden. Luuk Bongers, een van de ondernemers: "Dit is handig voor mensen die veel onderweg zijn of geen stroomvoorziening bij de hand hebben, bijvoorbeeld in de trein op een festival of tijdens het buitensporten." De tas heeft een plat vlak voorop waar de zonnecel op bevestigd is en is geschikt om een laptop, sportspullen, etc. in op te bergen. Er zit ook een kleine transformator in de tas met usb aansluiting waar de telefoon op aangesloten kan worden. Deze transformator zet alle inkomende stroom om in vijf volt. Bongers: "Dit is genoeg om een telefoon mee op te laden."

Internationale marktdag
Jaarlijks organiseert een van de landen die lid is van onze Europese organisatie de International Trade Fair (ITF). De ITF is een internationale marktdag waaraan studentenbedrijven uit verschillende Europese landen deelnemen en hun product verkopen. Er worden prijzen uitgereikt aan de Student Company met het meest innovatieve product, de beste marketingstrategie, het meest maatschappelijk verantwoord en het bedrijf dat er overall bovenuit steekt.
Studentenbedrijven konden hun motivatie voor deelname laten weten door een mail te sturen. Uit de inzendingen kwamen KnifeCleaner en Our Sun als beste uit de bus. Beiden scoorden ook hoge ogen tijdens de company launches van Jong Ondernemen, in december vorig jaar. KnifeCleaner won al de prijs voor het meest innovatieve product tijdens een marktdag van onze zuiderburen in Antwerpen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.