Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Sterke winnaars bij finale Jong Ondernemen

4 juni 2014 - Van alle ondernemers achter de producten die op 2 juni in de finale stonden van het Beste studentenbedrijf van het Jaar gaan er drie door naar de Europese finales. De wervelende finale van Jong Ondernemen in het Beatrix theater in Utrecht bleef spannend tot het eind.

Niemand minder dan Duncan Stutterheim verzorgde de ontknoping en reikte de prijzen uit.

KnifeCleaner, SaleME en Easybloc gaan door naar de Europese finales
Veel passie, innovatie én upcycling was er vandaag te zien op het podium bij de Nationale Finale van Jong Ondernemen. Zes HBO- en zes MBO-studentenbedrijven presenteerden hun bedrijf en product. De jonge ondernemers waren allemaal één brok enthousiasme en vol adrenaline. De stands waren professioneel ingericht en bevatten alles wat ze in huis hebben.

Lef en heel veel energie
KnifeCleaner – www.knifecleaner.com - van het RijnIJssel uit Arnhem liet zien dat ze een echte winnaar was in de MBO categorie. Zij ontwikkelden een revolutionaire messenschoonmaker. Het product is nog in prototypefase, maar wordt tweede helft juni verwacht. De jury was onder de indruk, juryvoorzitter Martijn Driessen: "Knap dat jullie hier staan zonder product. Dat getuigt van ondernemerschap: jullie buigen problemen en tegenslagen om tot kansen."
Binnen de categorie Marketing & Sales maakten de HBO-ondernemers van SaleME van de Fontys Hogeschool Eindhoven de meeste indruk met hun verhaal achter de student guide die ze op de markt hebben gebracht. Juryvoorzitter Brian Hirman: "Jullie ademen commercialiteit en creativiteit uit, wat een enorme drive!"
De beste HBO-onderneming  in de categorie Innovatie & Creatie werd EASYBLOC met een blokkendoos met elektronische componenten. De ondernemers studeren aan de Haagse Hogeschool TISDelft. Hirman prees het team: "Jullie denken na over de toekomst door kinderen te enthousiasmeren over techniek. Gezien het tekort aan technici een goede stap."

Deelprijzen
Naast de drie hoofdprijzen werden er deelprijzen uitgereikt. De persprijs, voor het bedrijf met de beste mediastrategie en -resultaten ging naar HoldIT. Zij krijgen een mediapakket aangeboden van Baaz. Als begeleider van het jaar werd gekozen René Soeterboek. Hij is bedrijfsbegeleider van Student Company SaleME aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. De studenten over hun begeleider: "René is een man die altijd met ons meedenkt, kritisch is over ons functioneren en altijd voor ons klaarstaat. Hij deelt zijn kennis en ondernemerschap bij SaleME door ons mee te nemen naar gesprekken, meetings en marketingactiviteiten waardoor wij een beter beeld krijgen van de ontwikkelingen die in een groot bedrijf plaatsvinden en die wij vervolgens door kunnen vertalen naar ons eigen bedrijf. We hadden ons geen betere bedrijfsbegeleider kunnen wensen dan René!" Opleiding van het jaar werd Hogeschool Utrecht, opleiding SBRM, locatie Amersfoort.

Ondernemende jury
De vakjury voor de MBO-tak van de Nationale finale van Jong Ondernemen bestond uit voorzitter Martijn Driessen (Entrepeneur Consultancy), Esmeé Meulenkamp en Arjan Suijker (NBA Young Profs). Brian Hirman (Digital Marketing) leidde als voorzitter de HBO-jury waarin verder Nery Anderson (YourBusiness Banking Nederland) en Joris Putman (Green Dream Productions) zaten.

Europa roept!
EasyBloc en SaleME gaan als beste HBO teams van 2-4 juli naar Amsterdam de strijd aan met veertien teams uit Europa bij de European Enterprise Challenge. KnifeCleaner neemt het tijdens de European Company of the Year Competition op tegen meer dan 30 andere teams uit Europa. Deze internationale finale vindt plaats van 22-25 juli in Tallinn in Estland.

Ondernemerschap ervaren
De projecten en programma’s van Jong Ondernemen zijn beschikbaar van basisonderwijs tot en met MBO- en HBO/WO. Dit jaar deden meer dan 1.300 MBO- en HBO/WO-studentenbedrijven (ca. 10.000 studenten) mee aan het Student Company programma van Jong Ondernemen op MBO en HBO waarbij we de finale de afsluiting is van deze onderwijskolom.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.