Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Beste studentenbedrijven van het land verkozen

12 mei 2014 - Twaalf MBO- en twaalf HBO-studentenbedrijven van gingen vrijdag 9 mei de strijd met elkaar aan voor een plek in de Nationale finale van Jong Ondernemen.

Tijdens deze halve finale werden de teams streng beoordeeld op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, de bedrijfspitch en de uitwerking van een case. Locatie was het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Van beide onderwijsniveaus staan zes teams op 2 juni in de Nationale finale.

Innovatie en design troef

De MBO-finalisten:
Bloom – design kruk – Sint Lucas Boxtel
Fles-Light – lamp in een fles – De Rooi Pannen Tilburg
Bouquet – innovatieve bloemenvaas – De Rooi Pannen Tilburg
Hold-IT – Stayhold die de auto opgeruimd houdt – Hoornbeeck college Goes
KnifeCleaner – messenschoonmaker –Rijn IJssel, Arnhem
UP – multifunctionele telefoonhoes van gerecycled leer – Sint Lucas Boxtel.

De HBO-finalisten:
Alpha Innovations – Carry-my-baggy (voor op de fiets), Hogeschool Windesheim Flevoland
Stermoo – lepel tbv ontwikkeling fijne motoriek voor kinderen – Hogeschool Arnhem & Nijmegen
EASYBLOC – blokkendoos met elektronische componenten – Haagse Hogeschool TISDelft
PROFINGER – vingerbeschermer voor in de keuken - Haagse Hogeschool TISDelft
SaleME – student guide – Fontys Hogeschool Eindhoven
SwockGear – sok voor in het zwembad (antiglip) - Haagse Hogeschool TISDelft

Kritische jury
Tijdens de halve finale beoordeelde de jury iedere Student Company op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, de pitch, juryondervraging en uitwerking van een case. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de bedrijven en hun aanpak. In de MBO-jury zaten voorzitter Martijn Driessen (Entrepeneur Consultancy), Esmeé Meulenkamp en Arjan Suijker (NBA Young Profs). Brian Hirman (Digital Marketing) leidde als voorzitter de HBO-jury waarin verder Nery Anderson (YourBusiness Banking Nederland) en Joris Putman (Green Dream Productions) zaten.

Deur open naar Europa
De competitie voor MBO en HBO Student Companies bereikt op maandag 2 juni haar hoogtepunt. Tijdens de Nationale finale in het Beatrix Theater in Utrecht zal de MBO- en HBO-Student Company van het Jaar gekozen worden. De beste teams gaan vervolgens door naar de Europese finales. De HBO-winnaars zullen begin juli Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Amsterdam. De MBO winnaar gaat eind juli naar Tallinn in Estland.

Ondernemerschap ervaren
De Student Companies zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken een product of dienst, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Bedrijfskapitaal verwerven ze door zoveel mogelijk aandelen te verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze dan ook verantwoording afleggen. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt. Dit schooljaar doen meer dan 1.300 MBO- en HBO/WO-Companies (circa 13.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen op MBO en HBO. Ook op de andere onderwijsniveaus biedt de stichting ondernemerschapsprogramma’s aan.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.