Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Duurzaamheid troef bij winnaars finale Jong Ondernemen

12 juni 2013 - Eigentijdse bloemenvaasjes, slimme veters, een portable accu voor je mobiel, canvas tassen met eigentijdse teksten, oude bureaulampen omgetoverd tot tablethouders en Zeeuwse fietsbellen. Allemaal producten die op 10 juni in de finale stonden van het Beste studentenbedrijf van het Jaar.

De finale van stichting Jong Ondernemen in het DeLaMar theater in Amsterdam bleef spannend tot het eind. Niemand minder dan Joop van den Ende verzorgde de ontknoping en reikte de prijzen uit. S-Charger en Freshman gaan door naar de Europese finale.
Veel passie, ondernemerschap én duurzaamheid was er vandaag te zien op het podium bij de Nationale Finale van Jong Ondernemen. Vijf HBO- en vijf MBO-studentenbedrijven presenteerden hun bedrijf en product. De jonge ondernemers waren allemaal één brok enthousiasme en vol adrenaline. De stands waren professioneel ingericht en bevatten alles wat ze in huis hebben. 

Ondernemend, lef en heel veel energie

S-Charger  van het Hoornbeeck college Rotterdam liet zien dat ze een echte winnaar was in de MBO categorie. Zij ontwikkelden zelf een mobiele oplader voor de mobiele telefoon. De ondernemers Freshmen van de Hogeschool Utrecht te Amersfoort maakte meer dan indruk met hun duurzame aanmaakproduct voor de openhaard en vuurkorf.
Daarnaast werden er deelprijzen uitgereikt. Studentenbedrijf Freshmen mag zich het meest duurzaam noemen, het meest innovatieve studentenbedrijf is ZESdesign, de samenwerkingsprijs ging ook naar Freshmen en de persprijs, voor het bedrijf met de beste mediastrategie en -resultaten ging naar Zeeuwse Belle Company. De Hyundai Briljant Entrepreneur prijs ging naar USB-Cycle. Brilliant Young Entrepreneurs is een initiatief van de Europese organisatie Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) met als doelstelling om de ondernemersvaardigheden van creatieve jonge mensen te stimuleren. 

Ondernemende jury

De vakjury van de Nationale Finale van Jong Ondenemen bestond uit Jacqueline Zuidweg (Zakenvrouw van het jaar 2012), Joris Putman (Producer Green Dream Productions, Arjan Suijker (NBA Young Profs), Willem Overbosch (oprichter en directeur MKBServicedesk), Richard van de Coevering (directeur ABN AMRO YourBusiness Banking Regio Zuid West) en Guus Broesterhuizen (directeur Agentschap NL, NL Octrooicentrum). Dagvoorzitter was Arko van Brakel. Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl en Charles Ruffolo, de NetworKing, gaven inspiratiesessies aan docenten en begeleiders van de studentenbedrijven. 

Europa roept!

Freshmen gaat als beste HBO team van 3-5 juli naar Luik (België) de strijd aan met veertien teams uit Europa bij de European Enterprise Challenge. S-Charger neemt het tijdens de European Company of the Year Competition op tegen meer dan 30 andere teams uit Europa. Deze internationale finale vindt plaats van 17-19 juli in Londen. 

Nieuw gezicht

Tijdens het netwerkevenement onthulde de stichting ook haar nieuwe huisstijl en zette helder haar ambitieuze doelen uiteen. Directeur Arko Veefkind: "Dit is weer een mooie mijlpaal. Na de fusie vorig jaar met BizWorld hebben we de volgende stap gezet: een nieuw gezicht, dat op alle uitingen van onze stichting komt. Het geeft richting aan de beweging die we in gaan zetten." De beweging omvat het nauwer betrekken van bedrijven zodat we met onze nieuwe missie - alle jongeren van twaalf tot 21 jaar tijdens hun schoolcarrière minimaal een keer in aanraking laten komen met ondernemerschap via een Jong Ondernemen programma - jaarlijks kunnen verdubbelen in aantallen en dus nog meer scholen, studenten én bedrijven enthousiast maken voor het ondernemen. "Dat is hard nodig om de economische toekomst van Nederland te waarborgen," aldus Veefkind.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.