Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Verhoging overlevingskansen in franchiseformules

7 februari 2014 - Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) heeft samen met andere maatschappelijk betrokken partijen de Stichting Franchise wijzer opgericht. Deze Stichting wil de succes- en overlevingskansen van franchisenemers verhogen door kennis over franchiseformules te vergaren, te analyseren en via een platform beschikbaar te stellen.

"Niet groeien, maar overleven is de eerste zorg van de meeste ondernemers en dat realiseren de politiek en ondernemersorganisaties zich veel te weinig," aldus Han Dieperink, algemeen directeur van IMK. "Franchiseformules zijn niet meer weg te denken uit het MKB-landschap en wij zijn vastbesloten om de overlevingskansen in die wereld door kennisdeling en door het stimuleren van goede formules flink te verhogen."

Franchiseondernemers
Franchiseformules vervullen een steeds belangrijkere rol in het Nederlandse ondernemerslandschap. Met bijna 800 franchiseformules, 30.000 vestigingen en 260.000 medewerkers wordt door franchisenemers ruim 30 miljard euro omzet gerealiseerd. Naast het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) is de Stichting Franchise wijzer opgericht door Justion Advocaten, WEA Zeeland Accountants & Adviseurs en Dilling & Stuiver p&o advies.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.