Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Eerste post-HBO opleiding Ondernemerschap

18 april 2012 - Olympia Uitzendbureau en de Hogeschool van Amsterdam starten het eerste post-HBO traineeship ‘Ondernemerschap’ dat opleidt tot franchiseondernemer. Deze gecertificeerde post-HBO opleiding leert aanstaande ondernemers wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een eigen onderneming.

Alle deelnemers werken gedurende het traineeship afwisselend op een Olympia-vestiging of binnen één van de andere onderdelen van de Olympia-organisatie. Daarnaast volgen de trainees één dag per week praktijkgerichte colleges aan De Hogeschool van Amsterdam. De aanstormende ondernemers hebben de mogelijkheid om na afronding van het eenjarige traineeship franchiseondernemer te worden bij Olympia Uitzendbureau.

Eerste post-HBO Ondernemerschap
Vanaf september 2012 start de eerste lichting aspirant franchiseondernemers met het traineeship post-HBO Ondernemerschap. De trainees krijgen één dag per week praktijkgerichte colleges. De overige vier dagen werken ze, onder begeleiding van een coach, binnen Olympia waar ze leren wat ondernemen binnen een uitzendorganisatie met zich meebrengt. De trainees worden in staat gesteld alle facetten van het ondernemen binnen de franchiseorganisatie Olympia onder de knie te krijgen en worden klaargestoomd om hun eigen vestiging te runnen. Het traineeship duurt bij elkaar één jaar en wordt afgesloten met een post-HBO diploma. 
De Hogeschool van Amsterdam heeft de opleiding samen met Olympia op maat gemaakt. De post-HBO opleiding is onderdeel van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), een samenwerkingsverband tussen verschillende instellingen voor hoger onderwijs met het doel om ondernemerschap binnen de studentengemeenschap te stimuleren en praktisch vorm te geven. 

Goed voorbereid
Jelle Bultsma, algemeen directeur van Olympia Uitzendbureau: "In de praktijk blijkt dat een groot deel van de jongere generaties wil ondernemen, maar vaak nog niet alle skills heeft om dat ook succesvol te doen. Onze ervaring is dat goed voorbereide ondernemers, die niet alleen een ondernemersdrive hebben, maar ook een goed marktbewerkingsplan kunnen schrijven en hun personeel en financiën goed kunnen managen, sneller en langduriger succesvol zijn. Als onderneming van ondernemers vinden wij het belangrijk om ondernemerschap binnen en buiten onze organisatie te stimuleren. Daarom ook dit nieuwe initiatief." Martin Haring, manager van de minor ondernemerschap: "Ik zie in deze samenwerking 100 procent de hoofdletter B van het Hoger Beroeps Onderwijs. We leiden als onderwijsinstelling in samenwerking met Olympia ondernemers op, waarbij ons contact met het bedrijfsleven optimaal is op zowel didactisch als praktisch terrein."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.