Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Noodoplossingen enige manier om nog SEPA-ready te worden

13 december 2013 - Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen vanuit financiële instanties en overheden om op tijd te beginnen met de invoering van SEPA, hebben veel organisaties de benodigde acties laten liggen tot het laatste moment.

Voor deze bedrijven geldt dat zij nu moeten kijken naar noodoplossingen. Dat stelt Experian, wereldwijde organisatie die ondersteunt bij het beheer van de risico’s en opbrengsten van commerciële en financiële beslissingen, in een laatste oproep aan het bedrijfsleven. Het nieuwe betalingssysteem is vanaf 1 februari 2014 wettelijk vereist voor alle landen binnen de Europese Unie.

Uitstel
Veel bedrijven hebben lang gedacht dat de invoering van SEPA uitgesteld of geannuleerd zou worden. Zij komen er nu achter dat ze op het verkeerde paard hebben gegokt. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte kan de implementatie zes tot twaalf maanden duren. Met nog maar drie maanden in het vooruitzicht is een overbruggende oplossing essentieel. Er zijn nooddiensten beschikbaar, maar hier kleven ook risico’s aan. Een organisatie is zelf verantwoordelijk voor correcte data, zoals juiste bankrekeningnummers.

Blaren
"Wie zich brandt, moet op de blaren zitten," zegt Jonathan Williams, Director of Payment Strategies bij Experian. "Bedrijven die de aankondigingen en waarschuwingen de afgelopen tien jaar nooit serieus hebben genomen, kunnen zich nu alleen nog maar wenden tot noodoplossingen. Wat altijd belangrijk blijft is dat alle stakeholders bij de implementatie betrokken worden. De CIO, financiële directeuren, de board, maar ook HR en marketing krijgen allemaal te maken met de veranderingen. Met hun medewerking en support bespoedigt u de implementatie en beperkt u risico’s op fouten."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.