Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp'ers worden extra gepakt

17 september 2013 - Zelfstandigen zonder personeel voelen net als iedereen de algemene bezuinigingsmaatregelen in hun portemonnee. Maar zij leveren nog eens extra in doordat het kabinet volgens de uitgelekte begrotingsstukken 300 miljoen euro snijdt in de zelfstandigenaftrek.

Dat is onrechtvaardig, vindt Zelfstandigen Bouw. Het gaat bovendien om de groep die in 2012 al het meest aan koopkracht heeft ingeleverd. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gingen zelfstandigen er vorig jaar 2,7 procent aan koopkracht op achteruit. De gemiddelde koopkrachtdaling van de Nederlandse bevolking bedroeg een procent. Bij werknemers bleef het verlies beperkt tot 0,4 procent.

Handtekeningenactie
De handtekeningenactie die Zelfstandigen Bouw samen met ZZP Nederland, PZO en FNV Zelfstandigen is begonnen tegen de forse ingreep in de zelfstandigenaftrek heeft in enkele weken tijd al 58.000 handtekeningen opgeleverd. Deze actie loopt nog door.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.