Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZZP-organisaties starten actie tegen afschaffing zelfstandigenaftrek

2 september 2013 - FNV Zelfstandigen, Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige ondernemers (PZO) hebben gezamenlijk acties gestart tegen de Kabinetsplannen om de zelfstandigenaftrek af te schaffen: ZZP Protest.

Via deze website worden zelfstandig ondernemers opgeroepen een petitie te ondertekenen die aangeboden wordt aan de verantwoordelijke minister. Het kabinet is van plan om 500 miljoen te bezuinigen op de aftrekposten voor ondernemers. Hiermee dreigt een flinke lastenverzwaring voor zelfstandigen.

Protest
Uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek is al gebleken dat zelfstandigen het meest aan koopkracht hebben ingeleverd. Als de nieuwe bezuinigingen op de aftrekposten doorgaan zullen zelfstandig ondernemers nog eens 200 tot 300 extra per maand aan koopkracht inleveren. Zelfstandig ondernemers kunnen op  www.zzp-protest.nl hun protest en steunbetuiging kenbaar maken en de petitie ondertekenen. Om één krachtig protest te verzamelen roepen de gezamenlijke ZZP-organisaties de 1,2 miljoen zelfstandigen op de petitie te ondertekenen.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

ZZP Partner

2-09-2013 12:48  |  

Ik ben van mening dat ZZPers stevig gesubsidieerd worden door de hard werkende belastingbetaler, het is voor zowel ZZPer als voor opdrachtgevers erg interessant om ''het werk'' op basis van een ZZP overeenkomst uit te laten voeren. Zeker in het geval van eenvoudig werk. Mijn levenspartner is ZZP en wij verbazen ons over de financiele voordelen die wij genieten als ZZP. Laat ik wel wezen, voor ons is het niet gunstig als ZZP voordelen aangepakt worden. Maar ik zie desondanks niet in waarom ''normale'' belastingplichtigen (loonwerkers en dga's) fors bepasting moeten betalen en dat ZZPers van hun (extreem grote!) financiele voordelen kunnen blijven genieten. Zelf heb ik een kleine bv met 3fte's en ben dit jaar flink gepakt: ik heb voor een dga een matig salaris en ben er dit jaar maar liefst 175 netto per maand op achteruitgegaan ten gevolge van de zorgpremie/arbeidskorting die niet gerepareed werd voor dga's. Het zijn niet alleen de ZZPers die door belasting en regelgeving het zwaarder gaan krijgen. ZZPers wilde gaan ondernemen en dat brengt nou eenmaal risico's op divers gebied met zich mee waaronder de fiscale, niets nieuws en dat hoort er bij.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.