Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

FNV Zelfstandigen lanceert denktank voor zelfstandig ondernemers

25 april 2013 - FNV Zelfstandigen lanceert een denktank voor zelfstandig ondernemers. De denktank is gecreëerd in samenwerking met Fabian Dekker, onderzoeker op het gebied van zelfstandig ondernemen, om meningen te verzamelen en visies te ontwikkelen rondom actuele thema’s, belangen en belemmeringen en de veranderende arbeidsmarkt.

Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen: "Tussen 2000-2012 is er een stijging te zien in het aantal zelfstandig ondernemers van 6,4 procent naar 10,2 procent en daar komen dagelijks nieuwe zelfstandig ondernemers bij. Hierdoor verandert de arbeidsmarkt ingrijpend en dat brengt nieuwe vragen met zich mee, bijvoorbeeld rond sociale zekerheid, fiscaliteit en ondernemerschapbeleid. Wij zijn van mening dat zelfstandig ondernemers momenteel te weinig worden betrokken bij veel lopende discussies, daarom lanceren wij de denktank. Onze inzet is om niet alleen over zelfstandigen te praten maar met de zelfstandigen." 

Wetenschappers en zelfstandig ondernemers
De denktank zal bestaan uit wetenschappers en zelfstandig ondernemers. De denktank is bedoeld om zelfstandig ondernemers de mogelijkheid te bieden om mee thema’s in te brengen en te praten over oplossingen voor vraagstukken die zich in de praktijk voordoen. De denktank zal bestaan uit circa 75 personen, waarvan vijf wetenschappelijke experts en 70 zelfstandig ondernemers uit de dienstensector, groenvoorziening, handel, ICT, industrie, vervoer, zorg en bouw. De zelfstandig ondernemers worden in de komende maanden aselect benaderd voor hun deelname. De wetenschappers zijn verbonden aan de Erasmus Universiteit, en de Universiteiten van Amsterdam en Utrecht.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.