Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuw: Platform voor zelfstandig ondernemers ZIP

20 maart 2013 - In Amstelveen is het onafhankelijke platform van en voor zelfstandig ondernemers ZIP gelanceerd. Het initiatief van Joep van der Schoot en Patrick Terranea biedt een speciaal geselecteerde reeks eerlijke en voordelige producten en diensten voor zelfstandig ondernemers.

Daarnaast wil het platform uitgroeien tot een broedplaats voor innovatie en het ontwikkelen van business door ideeën te delen. Nederland kent inmiddels 1,2 miljoen zelfstandigen. De flexibilisering van arbeid bij vooral kenniswerkers in Nederland zet door. In 2011 waren dat er al 293.000. Daar richt ZIP zich voornamelijk op. Een groot deel van deze groep loopt onverantwoord onverzekerd rond door te hoge premies en te dure adviseurs. 

Wij pikken het niet langer
Zelfstandig Ondernemers willen zorgeloos en vrij kunnen ondernemen. Zij willen zich niet druk maken over de andere kant van het ondernemerschap zoals sparen voor de oude dag, verzekeren of boekhouden en vooral niet teveel betalen. Initiatiefnemer Joep van der Schoot: "We willen de markt dwingen om actie te ondernemen. We zien te vaak dat zelfstandig ondernemers als melkkoe worden gebruikt door een niet-aansluitend aanbod. Dat pikken wij niet meer. De overheid zet zich daar ook niet voor in en laat het afweten om de regelgeving aan te scherpen. Met ZIP drukken we op deze zere plek." 

Zekerheid voor zelfstandig ondernemers

De initiatiefnemers spreken uit eigen ervaring en willen aanbieders stimuleren maatwerk tegen een eerlijke prijs te leveren . Patrick Terranea: "Joep en ik hebben allebei een achtergrond in de financiële dienstverlening en weten hoe de zaken in elkaar zitten en waar te veel geld wordt gevraagd. We willen geen dure tussenschakels meer, maar alleen eerlijk en voordelig maatwerk voor zelfstandig ondernemers. Op de financiële producten zit geen provisie, geen winst en we zijn van niemand afhankelijk. Wij werken dan ook alleen maar samen met partners die 100 procent achter ons initiatief staan." 

ZIP keurmerk

De door ZIP geselecteerde producten en diensten krijgen een kwaliteitskeurmerk. Van der Schoot: "Wij hanteren bij de selectie en ontwikkeling van ons aanbod drie keiharde criteria: alle producten en diensten moeten voor zelfstandig ondernemers risico"s verminderen, kosten verlagen en tijd besparen. Krijgen we klachten, spreken wij de aanbieder daarop aan. Gaan ze niet mee in onze wensen, verwijderen we ze uit ons aanbod." 

Over ZIP

ZIP is een platform dat wil uitgroeien tot een broedplaats voor innovatie en het ontwikkelen van business door ideeën te delen. Zelfstandig Ondernemers kunnen bij ZIP terecht voor eerlijke en voordelige producten en diensten. Zorgeloos en vrij ondernemen is het motto. Op korte termijn wordt het producten- en dienstenaanbod van ZIP uitgebreid. Alle leden worden hierbij betrokken. ZIP is een initiatief van Joep van der Schoot en Patrick Terranea.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Adriana van Schalken

20-03-2013 09:55  |  

Goed initiatief! Dit ga ik zeker doorgeven aan een aantal zzp'ers die ik ken.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.