Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zuid-Afrika richt waterschappen op met Nederlandse expertise

6 maart 2013 - In Zuid-Afrika worden waterschappen opgezet geïnspireerd op het Nederlandse model. Terwijl het Nederlandse systeem voor waterbeheer in eigen land geregeld onder vuur ligt, geldt het in het buitenland vaak als voorbeeld en inspiratie.

Op maandag 4 maart is een samenwerking gestart van de Unie van Waterschappen met het Ministerie van Water en Milieu in Pretoria. Er komen negen Catchment Management Agencies (CMA's), de Zuid Afrikaanse variant van een waterschap, met Nederlandse kennisondersteuning over het decentraliseren van het waterbeheer. 

Startbijeenkomst
Bij de startbijeenkomst ontmoette Michiel van Haersma Buma, dijkgraaf van Delfland, de Zuid Afrikaanse deputy minister (Staatssecretaris) van Water. Ook de Nederlandse ambassadeur André Haspels was hierbij aanwezig. De intentie is om in Zuid-Afrika in totaal negen waterschappen op te richten. Ook wordt kennis uitgewisseld over politieke en strategische kanten van water governance. De waterschappen Groot Salland, Roer en Overmaas, Amstel, Gooi en Vecht (Waternet) en het hoogheemraadschap van Delfland zijn bij het project betrokken. Het project wordt actief ondersteund door de VNG International binnen het Programma Versterkt Lokaal Bestuur. Looptijd van de samenwerking is tot 2017.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.