Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Groei- en ontwikkelingskansen in Afrika voor bedrijfsleven

5 december 2012 - De afgelopen tien jaar zijn de directe buitenlandse investeringen in Afrika meer dan verdubbeld en nu al worden zes landen in deze regio tot de snelst groeiende economieën in de wereld gerekend. Afrika kent een groeiende middenklasse en een markt van een miljard mensen. Dit betekent dat er veel groeikansen liggen voor Nederlandse bedrijven.

De exportcijfers onderschrijven dit: tussen 2002-2011 groeide de totale export van Nederland naar Afrika van 4,4 miljard naar 14,9 miljard euro. De Netherlands-African Business Council (NABC) doet in haar Position Paper 2012 'Kansen Benutten en Ontwikkeling Bevorderen' belangrijke aanbevelingen ten aanzien van de handels- en ontwikkelingskansen van Nederlandse bedrijven in Afrika. 

Handel in plaats van hulp
Het NABC Position Paper doet aanbevelingen gericht op het benutten van kansen in Afrika en het meer centraal stellen van handel in plaats van hulp in de betrekkingen met Afrika. NABC pleit voor publiek-privaat gefinancierde business hubs in Afrika, voor het zoveel mogelijk openhouden van diplomatieke posten in belangrijke Afrikaanse groeilanden en de inzet van Nederlandse expertise bij lokale duurzame ontwikkeling. Daarnaast vraagt NABC om meer gebruik te maken van kennis en kunde van Nederlandse bedrijven bij het ontwikkelen en uitvoeren van Ontwikkelings programma's en het betrekken van het bedrijfsleven bij het verder vormgeven van nieuw instrumentarium zoals het in het Regeerakkoord genoemde revolverend ontwikkelingsfonds. Het Position Paper kan worden gedownload op www.nabc.nl.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.