Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Innovatieve paardendeken gaat Europese strijd aan

13 juli 2012 - Zes meiden en twee jongens die de liefde voor dieren delen vertrekken donderdag 19 juli naar het Roemeense Boekarest om deel te nemen aan de 23e editie van de ‘European Company of the Year Competition’.

De oprichters van het Enschedese MBO-studentenbedrijf Express Yourself dingen tijdens deze grote finale van 19 tot en met 22 juli mee naar de internationale titel ‘Beste Europees MBO Studentenbedrijf 2012’. Zij nemen het op tegen nationale afvaardigingen uit meer dan 30 Europese landen.

Unieke paardendeken
De studenten van Express Yourself van het AOC Oost Enschede bedachten en ontwikkelden een innovatieve paardendeken die schuurplekken, littekens en witte plekken bij het paard voorkomt. Het team werd met dit product en hun ondernemerschapkwaliteiten de terechte winnaar van de nationale MBO-finale van Jong Ondernemen van 8 juni jongstleden in Venlo en mag op grond daarvan door naar de Europese MBO-finale. Deze wordt bij toerbeurt georganiseerd door een van de deelnemende landen.
Linde Rensmaag, een van de ondernemers achter de paardendeken: "Het product is geboren vanuit de praktijk. We zagen paarden met schuurplekken en dachten: dat kan en moet anders. We maakten een ontwerp en een dummy en gingen ermee naar een sociale werkplaats. Die maakt ze voor ons. Inmiddels hebben we aan particulieren en ondermeer ruitersportzaken 28 exemplaren verkocht in een half jaar. Dat lijkt weinig, maar het is een winterproduct dus we verwachten vanaf het najaar meer te verkopen."

Sterke concurrentie
De ondernemers vertrekken donderdag naar Roemenië om hun bedrijf en de resultaten daar te presenteren. Aan een vakjury en het publiek. Samen met meer dan 200 studenten uit heel Europa. De jury beoordeelt de bedrijven onder meer op ondernemersvaardigheden, productontwikkeling, klantbenadering, communicatie en op teamwork, probleemoplossend vermogen en de aanpak van marketing en sales. Express Yourself lijkt zich goed te hebben voorbereid, weet wie haar concurrenten zijn in deze finale, ze hebben de site en flyers in het Engels vertaald. Rensmaag: "We gaan ervoor! Het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring, dat is al een prijs op zich."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.