Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse studentondernemers verenigen zich

24 oktober 2011 - Uw netwerk kan niet groot genoeg zijn. De contacten die u opdoet tijdens uw studie kunnen u later nog wel eens heel goed van pas komen. Oud-deelnemers van studentenbedrijven hebben zich daarom verenigd in een alumninetwerk: de Jong Ondernemen Alumni.

De alumnivereniging Jong Ondernemen Alumni brengt ondernemende mensen bij elkaar. Ze hebben allen aan een project van de stichting Jong Ondernemen meegedaan tijdens nu studie aan een MBO, HBO of WO-instelling. Jong Ondernemen biedt onderwijsprogramma’s aan van basisschool tot universiteit om jonge mensen ondernemender te maken. "Voor veel studenten is het meemaken van een project van Jong Ondernemen een belangrijke gebeurtenis. Ze ontdekken wat ze echt leuk vinden en zien wat het ondernemerschap te bieden heeft," aldus Cees Pille, directeur van Jong Ondernemen. Pille: "Daarom is het zo goed om contact te blijven houden als een project afgerond is, om die ervaring ook samen uit te bouwen en dichterbij uw doel te komen."

Ambassadeurs
Naast een netwerk van ondernemende mensen zijn de Jong Ondernemen Alumni de ambassadeurs van de stichting Jong Ondernemen in bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Ze zetten zich vrijwillig in om bijvoorbeeld te jureren op marktdagen, gastlessen te geven en studentenbedrijven of het basisschoolproject kids in bizz te begeleiden. "Op die manier heb je een enorme kennisoverdracht. Wat ze zelf hebben  geleerd kunnen ze meteen doorgeven," aldus Hoogenboom. Het bestuur van de alumni komt van binnenuit: een wisselend team van alumni nemen de verantwoordelijkheid voor de organisatie. Hoogenboom: "Het is echt een club voor en door jonge, ondernemende mensen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.