Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe Nederlands-Duitse bedrijvendatabase

9 mei 2012 - De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) heeft op haar website de meest omvangrijke vrij toegankelijke bedrijvendatabase voor ondernemingen uit beide landen geïntroduceerd. De database geeft informatie over branche-, adres- en contactgegevens van meer dan 900 bedrijven uit Nederland en Duitsland.

"Vooral de ledenbedrijven van de Handelskamer zijn via de nieuwe database nog makkelijker dan voorheen te vinden voor potentiële zakenpartners," zegt Claudia Jansen van de DNHK, verantwoordelijk voor het beheer van de bedrijvendatabase. "Bovendien kunnen per direct ook bedrijven die nog geen lid zijn van de DNHK hun gegevens laten opnemen." 

Stijgend handelsvolume
De DNHK gaat ervan uit dat het aantal ingeschreven bedrijven snel zal toenemen. Al sinds enkele maanden stelt de Handelskamer vast dat de zakelijke relaties tussen de beide landen duidelijk zijn geïntensiveerd. De internationale crisis en het goede handelsklimaat tussen beide landen lijken de interesse voor de buren en de afzetmogelijkheden op de nabijgelegen markt te vergroten. Afgelopen jaar oversteeg het gezamenlijk handelsvolume de 150 miljard euro. De DNHK mocht de afgelopen twee jaar een record aantal nieuwe leden verwelkomen. "Een moderne, interactieve online database komt tegemoet aan de behoeften van veel bedrijven die op zoek zijn naar zaken- en verkooppartners in het buurland," aldus Jansen. 

Individuele presentatie
De nieuwe online database kwam tot stand in samenwerking met het netwerk van Duitse Handelskamers voor het buitenland (AHK’s). Bedrijven kunnen naast hun adres ook persoonlijke contactgegevens, logo’s, gegevens van verschillende vestigingen en actuele aanbiedingen voor andere bedrijven in de database invoeren. Naast naam en branche van een bedrijf kan er ook gezocht worden op Duitse deelstaat of Nederlandse provincie. 
Jansen: "Bedrijven worden zichtbaar op een plek waar ze ook door anderen gezocht worden. Ze kunnen zichzelf op die manier in een serieuze en aantrekkelijke omgeving met hun individuele aanbod presenteren."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.