Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlands bedrijf verhuist vliegvelden Berlijn

25 april 2012 - Het wordt een van de grootste en meest gecompliceerde verhuizingen uit de Duitse geschiedenis; de samenvoeging van de twee huidige vliegvelden Tegel en Schöneveld naar het nieuw gebouwde Berlin Brandenburg International. Het Nederlandse bedrijf Convoi zal tussen april en juni de verhuizing gaan uitvoeren in opdracht van Flughafen Berlin Brandenburg GmbH.

Leon Spronken, CEO van Convoi: "Na een strenge toetsing aan de voorwaarden uit de Europese aanbesteding waren er nog een beperkt aantal partijen in de race voor het meest prestigieuze verhuisproject in Europa van dit jaar. Daarna werd vooral gekeken naar ervaring, innovatief vermogen en het beheersen van ingewikkelde logistieke processen. Het feit dat we de opdracht hebben gekregen zegt dan genoeg." 

Complexiteit

Accountmanager Reinold Hofsink van Convoi: "De complexiteit in zit hem in de samenvoeging. Het gaat niet alleen om het verhuizen van kantoren, meubilair en ICT, maar werkplaatsen en magazijnen worden samengevoegd op de nieuwe locatie. Dat betekent dat de integratie en verhuizing van vele duizenden gereedschappen en vliegtuigonderdelen gelijktijdig moet plaatsvinden. Het gaat om meer dan 11.500m3 goederen die verplaatst moeten worden, dat zijn ongeveer 460 vrachtwagenladingen. Ook moeten er 4.000 ruimtes en kantoren ingepakt en verhuisd worden". 

Speciale rijbewijzen
Het verhuispersoneel moet speciale rijbewijzen halen om op de platforms, tussen de vliegtuigen te mogen rijden. Niet alleen de bedrijven zijn streng gecontroleerd, tevens worden alle antecedenten van het verhuispersoneel nagetrokken en onderzocht. De planning is strikt en veeleisend, nu al is bekend welke voertuigen, met welke chauffeurs door welke gate op welk tijdstip zullen rijden in verband met strenge Duitse luchthaven veiligheidswetten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.