Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ministerie en Belastingdienst geven gehoor aan bezwaar btw-correctie auto

30 januari 2012 - Door een snelle reactie van het Ministerie en de Belastingdienst is er een oplossing voor het voorstel van de fiscus rond de btw-correctie op de auto. Ondernemers die te maken hebben met een gebroken boekjaar mogen nu aan het einde van hun boekjaar de btw-correctie doorgeven in plaats van tussentijds.

Dat scheelt hen een hoop extra werk. Aanleiding hiervoor was de kritiek die Accon avm vorige week had op een voorstel van de Belastingdienst om collectief bezwaar aan te tekenen tegen de btw-correctie van de auto.

Gebroken boekjaar
Accon avm vond het voorstel van de Belastingdienst praktisch onuitvoerbaar en niet volledig. De btw-ondernemer met een gebroken boekjaar diende in het oorspronkelijke voorstel de btw-aangifte over verschillende posten op verschillende momenten in het jaar aan te geven. Voor ondernemers met een van het kalenderjaar afwijkend boekjaar, oftewel gebroken boekjaar, bracht dit praktische bezwaren met zich mee. Een wijziging in de wet was volgens Accon avm noodzakelijk. De accountant vroeg daarom de Belastingsdienst toe te staan dat het privégebruik niet in de laatste aangifte van het kalenderjaar moet worden aangegeven, maar in de laatste aangifte van het boekjaar. Zowel de Belastingdienst als het Ministerie gaven deze week gehoor aan de oproep.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.