Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Gratis app helpt file vermijden

9 november 2011 - Deze week introduceerde de Taskforce Ontspits, een initiatief van overheden en het bedrijfsleven in de regio Amsterdam, de FileWekker. Een app die filerijders automatisch een signaal geeft wanneer zijn of haar route filevrij is.

Dagelijks hebben ruim 190.000 mensen die tijdens de spits per auto naar het werk reizen, te maken met de files in de metropoolregio Amsterdam. Wanneer minimaal 10.000 mensen dagelijks de file mijden, zal de bereikbaarheid van de regio significant verbeteren. Het relatief rustige verkeersbeeld tijdens de herfstvakantie wordt dan dagelijkse praktijk. Met de app wil de Taskforce weer een stap in de richting van het ‘herfstvakantie-effect’ zetten. 

Bedrijfsleven aan de slag met FileWekker
Het Amsterdamse bedrijfsleven gaat actief aan de slag met de FileWekker. ABN AMRO, Dura Vermeer, HP, KPMG, TNT (hoofdkantoor), UPC, Vodafone en VUmc bieden de FileWekker aan bij in totaal ruim 25.000 werknemers. Alexandra Philippi, directeur Human Resources ABN AMRO: "Deze persoonlijke tool stelt onze medewerkers in staat om heel eenvoudig files te mijden en hun tijd – zowel werk als privé - zo effectief mogelijk te gebruiken. Daarnaast zet de app mensen aan het denken, om het vaste gedragspatroon van reizen in de spits te doorbreken."
De app is gratis te downloaden.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Filewekker

3-01-2012 15:41  |  

De FileWekker is vernieuwd! De nieuwe versie van de FileWekker heeft een routekaart zodat je eenvoudig kunt zien welke route de app kiest en waar de files staan.

Updates:

- Kaartje met route informatie per traject
- Uitgebreide file-informatie per traject
- Mogelijkheid om trajecten te wijzigen
- Mogelijkheid om acceptabele vertraging per traject in te stellen
- Mogelijkheid om aangepaste naam aan retour traject te geven

Reviews zijn welkom via @Filewekker

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.