Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Coach komt niet rond van eigen praktijk

30 november 2011 - Coaches zijn hoogopgeleid, voor het merendeel vrouw en komen niet rond van hun inkomsten als coach. Dat komt naar voren uit de enquête die het Tijdschrift voor Coaching (TvC) eind september hield onder meer dan 24.000 nieuwsbrieflezers, hiervan hebben 2.200 nieuwsbrieflezers de enquete ingevuld.

Bijna 50 procent van de coaches is werkzaam in de Randstad; een iets hogere verhouding dan het aantal inwoners in deze regio ten opzichte van het inwonersaantal van Nederland (verhouding: 43 procent). Noord-Holland telt de meeste coaches. In de dunst bevolkte provincies Zeeland en Flevoland zijn de minste coaches werkzaam. 

ZZP'er in zakelijke dienstverlening
Ongeveer de helft van de respondenten werkt als zzp’er. Velen van hen werken daarnaast gedeeltelijk in loondienst. Voorzichtig wordt aangenomen dat het coachen niet voor iedereen een vetpot oplevert.  Een kwart van de respondenten werkt in de persoonlijke en zakelijke dienstverlening, negentien procent is werkzaam in het onderwijs, achttien procent in de gezondheidszorg en vijftien procent bij de semi-overheid. 45 procent van de coaches is werkzaam in een organisatie tot tien medewerkers en 28 procent is werkzaam in een organisatie met meer dan 500 medewerkers. 

Informatie via vakbladen, netwerken via LinkedIn
De geënquêteerden richten zich voornamelijk op vakbladen, boeken en websites om informatie te vergaren om hun vak goed te kunnen uitoefenen. Twintig procent van de ondervraagden vindt een beroepsvereniging een belangrijke informatiebron.
De sociale media worden voornamelijk gebruikt om te netwerken (LinkedIn) en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied. Twitter wordt nog nauwelijks gebruikt voor zakelijke doeleinden; mogelijk hangt dit samen met de leeftijd van de respondenten die door de bomen (‘ik heb vanochtend een boterham met hagelslag gegeten’ en ‘wie gaat er vanavond mee een biertje drinken?’) soms de mogelijkheden van het ‘Twitterbos’ nog niet hebben gezien.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Sam

19-07-2021 07:10  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.