Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

MKB investeert steeds meer in kennis

20 oktober 2010 - MKB-ondernemers blijven investeren in bedrijfsopleidingen, ondanks de economische recessie. Driekwart van de MKB-ondernemers heeft het personeel de afgelopen drie jaar opleidingen of trainingen laten volgen.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemend Nederland verwacht omzet- en personele groei

15 oktober 2010 - Ruim tweederde van de ondernemers uit het MKB verwacht de komende twee jaar te gaan groeien. Een kwart van de ondernemers verwacht stabiel te blijven en slechts vier procent denkt (verder) te gaan krimpen.

Lees verder  |  Reageer

Midden-Nederland wacht tekort aan personeel

14 oktober 2010 - Hoewel de nationale en regionale arbeidsmarkt de komende jaren in het teken zal staan van herstel en het terugdringen van de werkloosheid, zal de regio Midden-Nederland op iets langere termijn geconfronteerd worden met tekorten op de arbeidsmarkt.

Lees verder  |  Reageer

Goed werkgeverschap loont in tijden van bezuiniging

12 oktober 2010 - Gisteren maakte Lof, het platform voor werknemers en werkgevers die werk en gezin willen combineren, voor het derde achtereenvolgende jaar de top tien van de Loflist 100 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders bekend.

Lees verder  |  Reageer

Ontbijtseminars over de flexibele schil

8 oktober 2010 - In een nieuwe reeks regionale ontbijtseminars van Unique informeren en inspireren Annemarie van Gaal en Rob Vinke ondernemers en managers op het gebied van de flexibele schil. Sinds de crisis zijn leidinggevenden zich er van bewust dat zij er goed aan doen om een ruime flexibele schil in de organisatie op te zetten.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers optimistisch over ontwikkeling werkgelegenheid

5 oktober 2010 - Nederlandse werkgevers zijn positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Bijna 85 procent verwacht dat het personeelsbestand in 2010 en 2011 in hun bedrijf gelijk blijft of zelfs toeneemt. Dit blijkt uit een enquete door UWV onder personeelsmanagers van middelgrote en grote organisaties.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse bedrijven gooien het over een slimmere boeg

22 september 2010 - In economisch zware tijden hebben bedrijven die investeren in sociale innovatie een betere kans om hun concurrentiepositie te versterken. Dit concludeert Prof. Henk Volberda uit de jaarlijkse Concurrentie- en Innovatiemonitor.

Lees verder  |  Reageer

Kwart bedrijven reageert niet op sollicitatie

17 september 2010 - Een kwart van de bedrijven in Nederland reageert niet op een sollicitatie. Dit blijkt uit het onderzoek van Digitaal-Werven dat voor het vierde jaar wordt uitgevoerd. In het onderzoek worden 350 organisaties in Nederland getest op het digitale deel van hun werving.

Lees verder  |  Reageer

Vroege inzet verzekeringsarts kan uitval zieke werknemers voorkomen

16 september 2010 - De deskundigheid van verzekeringsartsen moet meer worden benut om definitieve uitval van zieke werknemers te voorkomen. Door de sociaal medische beoordeling van mensen die niet of minder kunnen werken in een vroegtijdig stadium te laten plaatsvinden, wordt de kans op een succesvolle re-integratie groter.

Lees verder  |  2 reacties

Nationale week van de sociale innovatie

6 september 2010 - In economisch zware tijden hebben bedrijven die investeren in sociale innovatie een betere kans om hun concurrentiepositie te versterken. Steeds meer bedrijven lijken zich dit te beseffen en investeren in vernieuwingen op het gebied van organisatie en arbeid, oftewel sociale innovatie.

Lees verder  |  3 reacties

UWV stelt gemiddelde WGA-premie voor 2011 vast

1 september 2010 - In 2011 gaan werkgevers die het WGA-risico (Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) verzekeren bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gemiddeld 0,62 procent premie betalen. De premie is nagenoeg gelijk aan het percentage van vorig jaar. 

Lees verder  |  1 reactie

Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht

26 augustus 2010 - Werkgevers die een bedrijfsfitnessregeling inzetten binnen hun organisatie, bereiken hiermee ook medewerkers die niet of in een mindere mate geïnteresseerd zijn in fitness. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Gezondheidsplan onder ruim 600 medewerkers van verschillende toonaangevende bedrijven.

Lees verder  |  1 reactie

Minder werkvergunningen voor Roemenen en Bulgaren

26 augustus 2010 - In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal tewerkstellingsvergunningen aan Roemenen en Bulgaren met een kwart afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van UWV WERKbedrijf.

Lees verder  |  Reageer

50 procent korting op werkfruit tijdens nationale traploopweek

5 augustus 2010 - Van 27 september t/m 1 oktober aanstaande vindt voor de vierde keer de Nationale Traploopweek plaats. Gedurende deze week kunnen werkgevers hun medewerkers laten weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
...  68