Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

UWV stelt gemiddelde WGA-premie voor 2011 vast

1 september 2010 - In 2011 gaan werkgevers die het WGA-risico (Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) verzekeren bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gemiddeld 0,62 procent premie betalen. De premie is nagenoeg gelijk aan het percentage van vorig jaar. 

Voortaan maakt UWV de gemiddelde WGA-premie jaarlijks op 1 september bekend. Op de website van UWV staat een WIA-wijzer, waarmee u zelf uw premie kunt berekenen. 

Individuele premie
UWV heeft de lastendekkende WGA-premie voor 2011 vastgesteld op 0,53 procent. Daarbovenop komt 0,09 procent die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is vastgesteld (rentehobbel). De gemiddelde WGA-premie komt voor 2011 dus uit op 0,62 procent. De hoogte van de individuele WGA-premie is afhankelijk van het arbeidsongeschiktheidsrisico van de verzekerde werkgevers. 

Arbeidsongeschiktheidslasten
De WGA-premie is een van de premies die moeten worden betaald voor de financiering van de arbeidsongeschiktheidslasten. Naast de WGA-premie wordt er ook een premie afgedragen voor de IVA- (Regeling inkomensvoorziening volledig arbeidsongeschikten) en WAO-lasten tezamen. Werkgevers hebben de keus om het WGA-risico publiek te verzekeren via UWV of voor eigen rekening te nemen. In het laatste geval betalen zij zelf de uitkering of verzekeren zij het risico bij een particuliere verzekeraar.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Theo van Dillen

13-12-2010 09:08  |  

UWV stelt dat de premie WGA nagenoeg gelijk is gebleven. Laat u geen zand in de ogen strooien. De premie stijgt met 30 %!

De rekenpremie is weliswaar nagenoeg gelijk gebleven maar de correctie factor stijgt met ruim 30 procent van 1,5 naar 2.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.