Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

'Chagrijnig personeel kost MKB miljarden'

2 mei 2011 - Komen uw werknemers met tegenzin naar uw bedrijf ? Hoog tijd voor een goed gesprek. Deze mensen zijn namelijk een enorme schadepost voor uw onderneming.

Lees verder  |  Reageer

Fundamenteel onderzoek naar Het Nieuwe Employer Brand van start

2 mei 2011 - Met de naderende krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is werken aan het employer brand een randvoorwaarde om als winnaar uit de ‘war for talent’ te komen. Maar wat is employer branding nou precies?

Lees verder  |  Reageer

‘Verhoging btw-tarief kost banen’

22 april 2011 - Koninklijke FOSAG en NOA vinden het plan van staatsecretaris Weekers om de lage btw stapsgewijs te verhogen van zes naar uiteindelijk negentien procent onbegrijpelijk. Ze vinden het niet uit te leggen richting consument dat de prijzen voor schilder- en stucwerk omhoog zouden moeten.

Lees verder  |  Reageer

Positieve uitkomst crisis: meer flexibel werk

15 april 2011 - Organisaties met een flexibele schil kunnen hun personeelsformatie snel aanpassen aan de marktvraag. Zij die tijdig een deel van het arbeidspotentieel hebben geflexibiliseerd en een deel van het personeel in vaste dienst hebben gehouden plukken daar nu de vruchten van.

Lees verder  |  Reageer

UWV deskundigenoordeel: handig instrument voor zieke werknemers?

4 april 2011 - Als u met uw werknemer van mening verschilt over de aanpak van de re-integratie van de zieke werknemer, dan kunt u bij het UWV – voor ongeveer 50 euro -een zogenaamd deskundigenoordeel aanvragen. Veeru Ramcharan, HR adviseur bij Trans Lion HRM geeft uitleg.

Lees verder  |  Reageer

De vijf best bewaarde geheimen over buitenlands personeel

30 maart 2011 - Wist u dat er strenge minimumeisen bestaan over de huisvesting van buitenlandse werknemers? U bent niet de enige. En er zijn meer regels die lang niet elke ondernemer kent die buitenlands personeel inzet. Dat blijkt uit een inventarisatie van TecLine International. Die onwetendheid kan u duur komen te staan.

Lees verder  |  Reageer

Slim reizen, minder file

23 maart 2011 - Minister Melanie Schultz van Haegen gaf - samen met voorzitter Lodewijk de Waal en een groot aantal CEO's van de 50 beeldbepalende werkgevers (de zogeheten B50) - vorige week de officiële aftrap voor het Platform Slim Werken Slim Reizen (SWSR).

Lees verder  |  Reageer

Werkgever moet verslaving werknemer leren herkennen

17 maart 2011 - Verslaafde werknemers: vrijwel iedere werkgever krijgt er wel eens mee te maken. Breedspectrumkliniek U-center waarschuwt dat de werkgever een belangrijke rol speelt om onnodig langdurig verzuim te voorkomen.

Lees verder  |  3 reacties

Hoe veilig rijden uw werknemers?

16 maart 2011 - Heeft u aandacht voor de veiligheid van uw werknemers als ze deelnemen aan het verkeer? Paulien Bongers, innovatiedirecteur Arbeid bij TNO, vindt in ieder geval dat te weinig bedrijven dit hebben. Dat schrijft de Telegraaf.

Lees verder  |  Reageer

Vrouw komt het best tot haar recht in het MKB

8 maart 2011 - Vergeleken met grotere bedrijven doet het mkb het niet slecht als het gaat om vrouwen aan de top. Zestien procent van de managementposities in het mkb wordt ingenomen door vrouwen - dit is meteen het hoogst gemeten percentage in vijftien jaar. In de top van de 100 grootste bedrijven in Nederland, is maar negen procent vrouw.  

Lees verder  |  Reageer

Mensen nodig? Laat gratis uw vacature testen

25 februari 2011 - De Vacaturetestdagen 2011 zijn – voor het derde jaar op rij - van start gegaan. Tot 15 maart 2011 kunt u uw vacatures kosteloos en vrijblijvend laten testen. Vorig jaar hebben ruim 490 bedrijven hier gebruik van gemaakt.

Lees verder  |  Reageer

Vijf manieren om uw werknemers tevreden te houden

22 februari 2011 - De economie trekt aan en dat weten uw werknemers ook. grote kans dat ze een beetje om zich heen zitten te kijken of er ergens nog leuker werk is dan bij u. Zorg dat dat niet het geval is door uw medewerkers gelukkig en tevreden te houden.

Lees verder  |  2 reacties

Bereid u voor op onrust in het Midden-Oosten

16 februari 2011 - Heeft u mensen in het Midden-Oosten? Bereid u nu dan alvast voor op een eventuele uitbreiding van de onrust in de regio. Door nu al plannen te maken kunt u adequaat reageren op de gevolgen van een dergelijke expansie mocht dat nodig zijn. Dit adviseert Aon Risk Solutions.

Lees verder  |  Reageer

Zorg dat uw werknemers niet gek worden van de herrie

14 februari 2011 - Bijna 70 procent van de Nederlandse werknemers heeft concentratieproblemen door hard pratende collega’s, luide apparaten en geluiden van buiten. Dat blijkt uit een inventarisatie van JuroFoon.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
65  66  67  ...  68